Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Augusztus 17. 07:12, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Nógrádi vonatbaleset - 21-en sérültek meg – így emlékeznek vissza az utasok

Nógrádi vonatbaleset - 21-en sérültek meg – így emlékeznek vissza az utasok

Huszonegy sérültet vittek kórházba azt követően, hogy összeütközött két vonat az Aszód-Balassagyarmat vonalon vasárnap reggel.

- tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sajtóügyeletese az MTI-t. A balassagyarmati kórházban 14 sérültet, a váciban hatot, a fővárosi Honvédkórházban pedig egy embert láttak el.
Tóth Karolina közölte, hogy tizenkilenc ember könnyű sérüléseket, jellemzően zúzódásokat szenvedett, egy középkorú férfinak viszont eltört a lába, egy ugyancsak középkorú nőnek pedig a bordája törött el. Az OMSZ nyolc autót és két helikoptert vetett be a mentés során; a sérülteket Balassagyarmatra, Budapestre és Vácra szállították kórházba - mondta a referens.

Az Aszódról Balassagyarmatra tartó motorvonat reggel fél kilenc körül ütközött össze a vele szemben közlekedő szerelvénnyel. A két vonaton összesen 30-40-en utaztak.

Csonka Csaba, a balassagyarmati Kenessey Albert kórház traumatológiai osztályának főorvosa az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta, hogy 14 sérültet láttak el az intézményben, 12-őt a mentők vittek be, 2-en pedig saját autóval érkeztek. A sérülések többsége zúzódás és vágott seb volt, egy esetben állapítottak meg csonttörést. Az emberek zöme úgy sérült meg, hogy az ütközéskor átrepült a szemben lévő ülésre és oda ütötte be magát.

Ugyanakkor az utasok elmondták, hogy a baleset előtt a kalauz figyelmeztette őket az ütközésre, ezért sokan megkapaszkodtak. Amennyiben ez nem történik meg, vélhetően még több volna a sérült. Több beteget megfigyelésre benntartottak az intézményben - mondta az orvos.

A váci Jávorszky Ödön Kórházba hat sérültet vittek a baleset helyszínéről a mentők, de nem sokkal később mindannyian hazatérhettek - közölte a Pest megyei intézmény szóvivője vasárnap délután az MTI-vel. Tari Adrienn tájékoztatása szerint a hozzájuk érkezettek könnyebb sérüléseket szenvedtek, jellemzően rándulások, zúzódások miatt látták el őket.

A budapesti Honvédkórház sajtóügyeletének közlése szerint egy embert mentőhelikopterrel szállítottak be az intézménybe könnyű végtagsérüléssel, ellátása vasárnap délután még zajlott.

Az M1 aktuális csatornának többen is nyilatkoztak a balesetben érintett vonatok utasai közül. Egyikük elmondta, hogy a mozdonyvezető átszaladt a vagonon és azt kiáltotta: mindenki kapaszkodjon. Először "lassított a vonat, dudált a vezető, kiugrott a fülkéből, és figyelmeztetett minket" - emlékezett.

Egy másik utas azt mondta, az ütközés pillanatában a feje nekivágódott a háta mögött lévő falnak, majd összefejelt a vele utazó barátnőjével. Közben csöngött a füle a csattanástól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő