Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Október 13. 20:20, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Női kézilabda BL - Sima győzelemmel rajtolt a Győr

Női kézilabda BL - Sima győzelemmel rajtolt a Győr

Az előző idényben finalista Győri Audi ETO KC a horvát Koprivnica elleni sima, ötgólos győzelemmel kezdte meg szereplését a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

AGyőra hetedik percben - 0-2 után - talált be először, addig háromszor a kapufa mentett a vendégkapus helyett. A rohanásban az ETO a 13. percben érte utol a kaproncai alakulatot (5-5), ám ettől nem nyugodott meg, továbbra is rengeteg hiba jellemezte Ambros Martin együttesének játékát. A spanyol edző a tehetetlenséget látva a 19. percben, 5-7-nél időt kért. Ennek hatására gyorsan egyenlő lett az állás, és ekkor a horvátok próbálták rendezni a sorokat. Agyőri lendületet azonban már nem tudták megtörni, így a 23. percben először tudott vezetni az egyébként esélyesebb házigazda csapat. A szünet előtti utolsó 11 percet 6-0-ra hozta aGyőr, amely tripla emberelőnyben (!) zárta az első, illetve kezdte a második félidőt. A vendégektől a nyitó játékrészben csak Damnjanovic (5) és Tatari (2) volt eredményes.


A szünetet követően megint előjöttek a korábbi hibák, emiatt nem nőtt a különbség. A Koprivnica azonban hiába tett kísérletet a felzárkózásra, annyira nem volt erős, hogy ez sikerüljön neki. Negyedórával a vége előtt, 18-15-ös állásnál a vendégek edzője időt kért, de ez sem hozott fordulatot.
Az ETO - a sok rontás ellenére - magabiztosan őrizte előnyét, a hajrában pedig már az összpontosítással sem volt gond, így alakult ki az ötgólos siker.
A végső győzelemre is esélyesek közé soroltGyőrjövő szombaton Kolozsváron lép pályára a helyi Jolidon Cluj vendégeként.

Vasárnap játsszák:
Krim Ljubljana (szlovén)-Cluj (román) 19:30 ó

A csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, a harmadik átkerül a KEK-be.
Az előző két KEK-sorozatot megnyerő FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnap 14 órakor az orosz Dinamo Volgograd vendége lesz. A zöld-fehérek öt év elteltével szerepelnek ismét a BL főtábláján, céljuk a nyolc közé, azaz a középdöntőbe jutás.

Címkék: női kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.