Városlista
2019. augusztus 22, csütörtök - Menyhért

Hírek

2012. Január 26. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Növekedési pályán: Győr már túljutott a gazdasági válság mélypontján?

Növekedési pályán: Győr már túljutott a gazdasági válság mélypontján?

Győr gazdálkodásért felelős alpolgármestere szerint a város már túl van a gazdasági válság mélypontján.

Simon Róbert Balázs (Fidesz-KDNP) szerdai győri sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a városban két éve csökken a munkanélküliség, és valamelyest a lélekszám is gyarapszik.

Az alpolgármester közölte: nem a természetes szaporulat növeli a lakosság számát, hanem a beköltözés. Mint mondta: a válság kitörésének évében négy százalék volt Győrben a nyilvántartott munkanélküliek aránya, ez egy év alatt 5,9 százalékra ugrott, 2010-re viszont 5,2 százalékra csökkent.

"Nincsenek még adataink a teljes tavalyi évről, de több tizedszázalékos csökkenésre számítunk" - fogalmazott a politikus, megjegyezve: ezekben a mutatókban még nem látszik az Audi gyárbővítésének élénkítő hatása.

Az autógyár tavaly már felvett 1200 embert, a náluk és más cégeknél megjelenő munkaerőigény pedig tovább duzzaszthatja Győr lakosságát, amely két évig 130 és fél ezren stagnált, 2010-ben viszont 131 ezer 300 közelébe emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 18:06, szerda | Helyi

Győrben lövöldözött az utcán

Egy győri férfi fegyverrel a kezében sétálgatott az egyik úton, majd megállított egy autót úgy, hogy kétszer a levegőbe lőtt, majd kirabolt egy benzinkutat. Tettére nincs magyarázat.

2019. Augusztus 19. 08:16, hétfő | Helyi

ÜZLETBŐL AKARTAK LOPNI, KERESSÜK ŐKET

A győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a két bolti tolvaj elfogása érdekében.

2019. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

FORGALMI VÁLTOZÁSOK A NYÁRZÁRÓ KONCERT IDEJÉN

A Nyárzáró koncert biztonságos lebonyolítása érdekében útlezárásra kell számítani, ami érinti a buszközlekedést is. Az önkormányzat a koncert utáni hazajutást ingyenes éjszakai járatokkal segíti:

2019. Augusztus 18. 07:11, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp augusztus 19-től