Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2012. Január 26. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Növekedési pályán: Győr már túljutott a gazdasági válság mélypontján?

Növekedési pályán: Győr már túljutott a gazdasági válság mélypontján?

Győr gazdálkodásért felelős alpolgármestere szerint a város már túl van a gazdasági válság mélypontján.

Simon Róbert Balázs (Fidesz-KDNP) szerdai győri sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a városban két éve csökken a munkanélküliség, és valamelyest a lélekszám is gyarapszik.

Az alpolgármester közölte: nem a természetes szaporulat növeli a lakosság számát, hanem a beköltözés. Mint mondta: a válság kitörésének évében négy százalék volt Győrben a nyilvántartott munkanélküliek aránya, ez egy év alatt 5,9 százalékra ugrott, 2010-re viszont 5,2 százalékra csökkent.

"Nincsenek még adataink a teljes tavalyi évről, de több tizedszázalékos csökkenésre számítunk" - fogalmazott a politikus, megjegyezve: ezekben a mutatókban még nem látszik az Audi gyárbővítésének élénkítő hatása.

Az autógyár tavaly már felvett 1200 embert, a náluk és más cégeknél megjelenő munkaerőigény pedig tovább duzzaszthatja Győr lakosságát, amely két évig 130 és fél ezren stagnált, 2010-ben viszont 131 ezer 300 közelébe emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 17:36, kedd | Helyi

A kávés szakma legjobbjai: A Szomszéd és a Kapucziner is rangos díjakat kapott

Rangos díjakat nyert a győri Szomszéd Kávézó és Bár és a Kapucziner Kézműves Kávépörkölő is. A díjakat kedden vették át a Kávékorzó Díjátadó 2019 rendezvényen, Budapesten.

2019. December 10. 11:44, kedd | Helyi

Vicces élményt ajándékba!

Már csak napok választanak el a karácsonytól, és még mindig nem tudod, mi lenne az ideális ajándék a legjobb haverodnak? Ma adunk néhány tippet, amivel biztosan nem lőhetsz mellé!

2019. December 10. 11:22, kedd | Helyi

Egy képzeletbeli iszogatás az irodalmi művek klasszikusaival

Habár eddig kizárólag a regények lapjain találkozhattunk velük, most egy pár percig mégis játsszunk el a gondolattal, hogy vajon milyen italra hívnánk meg a sokak által ismert főhősöket?

2019. December 10. 08:25, kedd | Helyi

Visszamegy az iskolába a győri késelő diák

A nap 24 órájában kamerás megfigyelés alatt tartják azt a győri 17 éves fiút, aki a múlt héten megkéselte az osztályfőnökét. A diákot szombaton tartóztatták le, azóta egyszemélyes cellában várja a további kihallgatásokat.