Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. November 16. 18:30, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Nyeremény komposztálók átadása

Nyeremény komposztálók átadása

A nyáron Kutatás-fejlesztési megállapodást kötött a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. a Nyugat-magyarországi Egyetem Kooperációs Kutatási Központ Nonprofit Kft.-vel.

Az egyetemi kutatócsoport feladata a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás hulladékkezelési programjának ismertségi és elfogadottsági vizsgálata volt. Ennek keretében korábban a hulladékgyűjtési számlákkal együtt lakossági kérdőíveket juttatott el a GYŐR-SZOL Zrt. a közszolgáltatási működési területen élőkhöz. A kitöltött kérdőíveket augusztus 10-ig kellett visszaküldeni, vagy a www.gyorszol.hu weboldalon kitölteni. A kérdőívet pontosan kitöltő családi házas övezetben élők komposztálót nyerhettek.

A GYŐR-SZOL Zrt. a napokban kezdte meg a 300 darab nyeremény komposztáló kiszállítását. Az egyenként 300 literes, zöld színű házi komposztálók rendeltetésszerű használat mellett alkalmasak egy átlagos családi ház udvarán összegyűlő zöldhulladék környezetbarát és hatékony elbánására. A most kiszállításra kerülő eszközökkel készített házi komposztot vissza lehet forgatni a termőföldbe, a természetes talajerő- utánpótlás haszonnövényeknél nagyobb terméseredményt, dísznövényeknél fokozottabb díszítőértéket eredményez.

A Nyúlon élő, díszkerttel rendelkező Schreiner László örült a részére a napokban átadott komposztálónak. Falevelet és elhervadt virágokat tesznek majd bele, a komposztot pedig felhasználják.

Örömmel vette át a házi komposztálót a szintén nyúli Kóczián János és felesége is. Régóta szelektálják háznál a hulladékot, amit lehet, hasznosítnak. Kertjük nagysága négyszáz négyszögöl, van benne szőlő, vetemény és gyümölcsös. Az új komposztálóval készített komposztot beszántják majd a földbe.

A nyerteseknek hamarosan kiszállítják komposztálójukat, amelyhez használatot megkönnyítő leírást is küld a GYŐR-SZOL Zrt.

A nyertesnek gratulálunk, egyben jó komposztálást kívánunk!

Címkék: Győr-Szol Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.