Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Május 19. 17:00, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Okostelefonos alkalmazással járhatók be virtuálisan Budapest filmes helyszínei

Okostelefonos alkalmazással járhatók be virtuálisan Budapest filmes helyszínei

Gömbpanoráma fotók, filmrészletek és lexikális információk segítségével mutatja be Budapest ikonikus filmforgatási helyszíneit

a GUIDE@HAND Film Destination Budapest ingyenes okostelefonos alkalmazás kiegészítéseként létrehozott Filmdest Walking Budapest komplex webalapú csomag.

Az elmúlt években egyre emelkedett a Budapesten készített nemzetközi filmes és televíziós produkciók, ezzel együtt az itt megfordult filmcsillagok száma. A filmeket és a forgatási helyszíneket kapcsolja össze Budapest első filmturisztikai alkalmazásaként 2017-től a GUIDE@HAND Film Destination Budapest okostelefonos applikáció, melyet a Film Destination Budapest kreatív csapata és a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) eLearning osztályának szakértői fejlesztettek ki - idézte fel az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a SZTAKI.

Mint a közlemény kiemeli, az app ingyenesen letölthető iOS és Android eszközökre, a folyamatosan bővülő tartalom pedig angol és magyar nyelven is elérhető.

Az alkalmazáshoz a SZTAKI-s fejlesztők most létrehozták a Filmdest Walking Budapest elnevezésű, komplex webalapú csomagot, amely további érdekes információkat biztosít az app használói számára - áll a közleményben.

A virtuális túrázók a SZTAKI fejlesztői által készített nagyfelbontású, interaktív gömbpanoráma fotók segítségével nemcsak a filmes kreatív csapat által összeállított lexikális információkat ismerhetik meg egy-egy ikonikus fővárosi forgatási helyszín területéről, hanem a csatolt filmrészletek segítségével az adott jelenetben találhatják magukat.

A szintén közösen létrehozott tematikus csomag egyaránt megtekinthető számítógép, okostelefon és táblagép böngészőjében.

A virtuális túrában négy különböző fővárosi filmforgatási hely fedezhető fel különleges perspektívából. Az először megjelenő, a Lánchíd pilonjáról készített interaktív panorámaképen több látványos filmes helyszín válik pillanatok alatt elérhetővé.

Az alkalmazás frissítései között a tervek szerint a közeljövőben elérhetővé válnak majd a tematikus, vezetett audio-guide-os filmséták is, ahol egy-egy városrészhez kapcsolódóan lehet majd ismerkedni Budapest nemzetközi filmtörténeti emlékeivel - közölte a SZTAKI.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.