Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2022. Október 20. 08:15, csütörtök | Helyi

Oktoberfest az Audi Hungaria Iskolaközpontban

Oktoberfest az Audi Hungaria Iskolaközpontban

A jól ismert bajor ünnepet több mint ezer látogató részvételével rendezték meg a fehér-kékbe öltöztetett sportcsarnokban.

A teljes iskolaközösség mellett számos vendéget hívtak meg a már hagyományosnak mondható ünnepségre; sokan az alkalomhoz illően népviseletben érkeztek.

Az est első fellépői az óvoda táncosai voltak: az „iskolaelőkészítős“ gyermekek bájos csoportja ének-tánc csokorral örvendeztette meg a nézőket, akik lelkes tapssal jutalmazták őket, közölte az intézmény.

Mint írták, a talpalávalót a Diamant zenekar szolgáltatta, amelynek tagjai lendületes dallamokkal gondoskodtak a sörsátorhoz illő jó hangulatról, és hagyományos, valamint modern stílusú zenékkel csalták a vendégeket a tánctérre.

Idén is bőséges büfékínálattal várták a vendégeket: a hagyományos bajor ételek mellé csapolt sört is kínáltak, utóbbit természetesen csak felnőtteknek. Az iskola diákjait egy igazi bajor pereccel és egy üditő itallal vendégelték meg.

Amíg a vendégek nagy része a „sörsátor-hangulatot” élvezte, a gyermekek különböző helyszíneken szórakozhattak: volt kézműves foglalkozás, arcfestés, minidisco, valamint léghoki.

Változatlanul népszerű helyszín volt az ugrálóvár és az elektromos gokartpálya, a selfieboxban pedig számtalan fénykép készült, hogy mindenkinek kézzelfogható emléke is legyen a népszerű rendezvényről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 09:08, kedd | Helyi

Beemelték a bencés templom huszártornyát, amit még ön sem látott

Helyére került a győri a győri Szent Ignác Bencés Templom huszártornya, amelyet csak a legidősebb győriek láthattak saját szemükkel, ők is pici gyerekként, mivel 1938-ban elbontották.

2024. Július 23. 08:13, kedd | Helyi

Ezért érdemes magyar dinnyét választani

Akár 160-180 tonna görögdinnyét is betakaríthatnak idén a hazai termelők.

2024. Július 23. 07:11, kedd | Helyi

Nyugat-Dunántúlon drágultak a leginkább a szántóföldek

Kétmillió forint fölé emelkedett a szántóföldek hektáronkénti átlagára tavaly: Közép- és Észak-Magyarországon csökkentek, a többi régióban emelkedtek az árak.

2024. Július 22. 09:13, hétfő | Helyi

Pontyokkal gazdagodtak megyei folyószakaszok

Összesen újabb 3900 kilogramm ponty került múlt héten a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének kezelt vizeibe. A telepítések folytatódnak.