Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 21. 11:29, péntek | Helyi

Olimpiai ösztöndíjakat vehettek át

Olimpiai ösztöndíjakat vehettek át

Az idén első ízben tíz fiatal győri sportolónak adták át a város sport-ösztöndíját, amellyel az önkormányzat a sikeres felkészülést segíti.

A támogatásról szóló szerződéseket Borkai Zsolt polgármester ünnepélyes keretek között adta át a szeptemberi közgyűlés elején. Mint mondta, azokat a megállapodásokat írják alá az ülés előtt, amelyek a Tokiói Olimpiai és Paralimpiai játékokra eséllyel kvalifikáló győri sportolók nyugodt felkészüléséhez biztosítanak pénzügyi támogatást.

A győri önkormányzat olimpiai reménységek ösztöndíját vehette át Szentes Bence a GYÚSE úszója, Sipőcz Richárd a SZESE judósa, Fehér Nóra a GYAC tornásza. Az atlétikát képviseli Sorok Klaudia a Bercsényi DSE-ből, a kajak-kenut Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső és Erdőssy Csaba István a GYVSE-ből, míg az evezést Pető Zsolt (paralimpiai versenyző), Szlovák Rajmund és Szabó Bence a GYAC képviseletében.

„Nagy segítség ez számomra a felkészülésemben, hiszen ez idáig még soha nem részesültem ilyen jellegű ösztöndíj-támogatásban.” – válaszolta kérdésünkre Sipőcz Richárd, akit a tavalyi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál egyik fiatal nagyköveteként ismerhettünk meg, és az EYOF aranyérmes judósaként zárhattunk a szívünkbe. Érdeklődésünkre azt is elmondta, keményen dolgozik, és mindent meg fog tenni azért, hogy ott legyen a nagy olimpián is, amit fiatal versenyzőként hatalmas kihívásnak tart.

Az ösztöndíjprogram elindításáról egyébként Borkai Zsolt polgármester javaslatára a júniusi közgyűlés döntött. Az előterjesztésben szerepelt, hogy az újkori olimpiák történetében mintegy negyven győri olimpikon sikeres olimpiai szereplése és a 2017. évi Nyári Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezése is olyan alapokat, olimpiai hagyományokat jelent, amelynek révén Győr sportos jövőjének elősegítése kötelesség. Ennek értelmében az önkormányzat a helyi sportolóit az olimpiai részvétel megszerzésében a „Győri Olimpiai Reménységek Ösztöndíj” programmal támogatja és ösztönzi. Az ösztöndíj a zavartalan felkészüléshez, kvalifikációs versenyeken való részvételhez járul hozzá.

Forrás: gyorplusz.hu - Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.