Városlista
2020. január 20, hétfő - Sebestyén

Hírek

2014. December 09. 16:01, kedd | Helyi
Forrás: MailOnline

Oroszlánok közé ugrott az állatkertben egy tüntető

Oroszlánok közé ugrott az állatkertben egy tüntető

Súlyos sérüléseket szenvedett Barcelonában egy férfi, aki bemászott az állatkert oroszlánjai közé.

Nem tudni pontosan, mi is vezérelte a barcelonai férfit, aki a helyi állatkertben három oroszlán közé vetette magát. A 45 éves, katonai egyenruhába öltözött férfi felmászott az elkerített rész melletti falra, így elég közel került ahhoz, hogy a nagymacskák elkaphassák és körbevonszolják a területükön. Körülbelül harminc perc múlva tudták menedékbe vinni az illetőt, akit addigra már karmolás- és harapásnyomok borítottak. A mentőakció után a Vall D'Hebron Kórházba szállították, és kezelték a súlyos, ám szerencsére nem végzetes sérüléseket. Később kiderült, hogy a férfit Justo Jose-nak hívják, és neonáci tüntető: az előző hónapban letartóztatták, miután horogkeresztes zászlóval rendetlenkedett egy abortuszellenes rendezvényen, Barcelona egyik híres épületénél, a Casa Milanál. Nem tudni, vajon az állatkerti „akciót" is demonstrációnak szánta-e a férfi, bár a tűzoltók szerint csak szánt szándékkal juthatott be az állatokhoz.

A biztonsági rendszer gondoskodik arról, hogy ne eshessen be senki az oroszlánokhoz. Nem baleset volt, ahhoz, hogy bejuss, szánt szándék szükséges. - nyilatkozta Hector Carmona, barcelonai tűzoltó.

A gondozók szerint az állatok szerencsére nem akarták megölni az illetőt, csak játszottak - ekkora ragadozókkal azonban ez is életveszélyt jelent.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 06:25, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp január 20-tól

2020. Január 19. 06:23, vasárnap | Helyi

TÁRCÁBÓL LOPOTT, KERESSÜK

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik ismeretlen elkövető azonosításához.

2020. Január 19. 06:19, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2020. Január 18. 08:13, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban: