Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2014. December 09. 16:01, kedd | Helyi
Forrás: MailOnline

Oroszlánok közé ugrott az állatkertben egy tüntető

Oroszlánok közé ugrott az állatkertben egy tüntető

Súlyos sérüléseket szenvedett Barcelonában egy férfi, aki bemászott az állatkert oroszlánjai közé.

Nem tudni pontosan, mi is vezérelte a barcelonai férfit, aki a helyi állatkertben három oroszlán közé vetette magát. A 45 éves, katonai egyenruhába öltözött férfi felmászott az elkerített rész melletti falra, így elég közel került ahhoz, hogy a nagymacskák elkaphassák és körbevonszolják a területükön. Körülbelül harminc perc múlva tudták menedékbe vinni az illetőt, akit addigra már karmolás- és harapásnyomok borítottak. A mentőakció után a Vall D'Hebron Kórházba szállították, és kezelték a súlyos, ám szerencsére nem végzetes sérüléseket. Később kiderült, hogy a férfit Justo Jose-nak hívják, és neonáci tüntető: az előző hónapban letartóztatták, miután horogkeresztes zászlóval rendetlenkedett egy abortuszellenes rendezvényen, Barcelona egyik híres épületénél, a Casa Milanál. Nem tudni, vajon az állatkerti „akciót" is demonstrációnak szánta-e a férfi, bár a tűzoltók szerint csak szánt szándékkal juthatott be az állatokhoz.

A biztonsági rendszer gondoskodik arról, hogy ne eshessen be senki az oroszlánokhoz. Nem baleset volt, ahhoz, hogy bejuss, szánt szándék szükséges. - nyilatkozta Hector Carmona, barcelonai tűzoltó.

A gondozók szerint az állatok szerencsére nem akarták megölni az illetőt, csak játszottak - ekkora ragadozókkal azonban ez is életveszélyt jelent.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 12:28, csütörtök | Helyi

Hatalmas változás következik a győri Audi Hungariánál

Ősztől Alfons Dintner, az Audi AG ingolstadti előszéria központjának vezetője váltja az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöki pozíciójában Achim Heinflinget, aki Ingolstadtban az Audi AG legnagyobb gyárát vezeti majd.

2019. Július 17. 13:35, szerda | Helyi

Frissítve: új hírek az esetről- Kiszakadt a vízkapu csöve Győrben, miután rátolatott egy autó

Rátolatott egy kocsi a vízkapu csövére Győr sétálóutcáján, a Baross úton. Küldte portálunknak egy arra járó olvasónk.

2019. Július 17. 13:10, szerda | Helyi

Kombájn és egy gabonatábla lángol Győrnél

Háromhektáros területen ég a tarló és a lábon álló gabona Győr külterületén, Somosmajornál.

2019. Július 16. 16:25, kedd | Helyi

A Győri Balett művészei nyáron Olaszországban is remekeltek

Herkovics Eszter Adria és Luigi Iannone a Győri Balett művészei a napokban Olaszországban léptek fel, Ricardo Nunez tiszteletére rendezett eseményen.