Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2022. November 22. 09:15, kedd | Helyi

Országos Arany Rózsa minőségi díjat kapott Győr

Országos Arany Rózsa minőségi díjat kapott Győr

A Magyar Turisztikai Ügynökség idén 29. alkalommal meghirdettet Virágos Magyarország országos környezetszépítő versenyét.

Még nyáron látogatottak el a szervezőbizottság szakemberei Győrbe, hogy személyesen zsűrizzék a környezetszépítő versenyen résztvevő településeket. Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai értékelésekor számos dologra figyelt. Egyebek mellett a település gondozottságára és tisztaságára, egységes képére, a fenntarthatósági és fejlesztési tervekre, a település zöldfelületi programjára, fejlődésére. Mindezek mellett a közösségi részvételre, a lakosság és a civil szervezetek bevonására, a település turisztikai jelentőségére és felkészültségére, látogató- és vendégbarát szemléletére, az önkormányzat erőfeszítésére, fenntartói szerepére és stratégiai gondolkodására, a nevelési-oktatási intézmények környezettudatos programjaira és eredményeire, valamint a korszerű hulladékgazdálkodásra és megújuló energiafelhasználásra is.

A városban idén különös figyelmet szenteltek a virágosításra, ezért több, mint 100.000 palántát ültetettek és gondoztak a szakemberek a Győr-Szol munkatársainak segítségével.

A versenyen Győr az Országos Arany Rózsa minőségi díj – város kategória fődíjasa lett, melynek díját Radnóti Ákos alpolgármester vette át.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 29. 09:15, vasárnap | Helyi

Nyárra megújulhat a Grabo- sátor

A tervek szerint nyáron újra pattoghat a labda az Adyvárosi Sportcentrumban.

2023. Január 29. 08:15, vasárnap | Helyi

Itt a farang, áll a bál!

Már javában tart a farsang. A jelmezkölcsönzők rengeteg maskarával várják a beöltözőket.

2023. Január 29. 07:15, vasárnap | Helyi

Nehéz időszak áll a gazdák mögött

Nehéz év áll a Győr-Moson-Sopron megyei gazdák mögött. Gyenge közepes időszakot zártak a mezőgazdasággal foglalkozó szakemberek, akiknek a koronavírus-járvány után új kihívásokkal kellett megküzdeniük 2022-ben.

2023. Január 28. 09:15, szombat | Helyi

Ismét pályára léptek a csapatok az Alcufer kupán

19. alkalommal léptek pályára a csapatok az Alcufer Kupán, ami 16 esztendeje már Horváth Ferenc emléktorna is.