Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. November 02. 16:09, péntek | PR

Ősszel is gyönyörűek ezek a magyar kastélyok!


Ősszel is gyönyörűek ezek a magyar kastélyok!


Magyarország számtalan szépségei közül talán a kastélyainkra lehetünk a legbüszkébbek, hiszen az év minden szakában más és más arcukat mutatják.

A múltat magukban hordozó, de még mindig pompázatos építmények egyaránt gyönyörűek télen, nyáron, tavasszal és ősszel is.

Ezek a robusztus, de kultikus épületek mára már zarándokhelyekké, hotelekké vagy éppen múzeumokká alakultak, de mégis méltón emlékeztetnek fiatal koruk érájára. A legtöbb ilyen épület igazi turisztikai látványosságként vagy kastélyhotelként üzemel és feledhetetlen élménnyel fogadja látogatóit.
Fenséges turisztikai látványosság fogad bennünket, ha ellátogatunk a hazánkban megtalálható, közel 2000 kastély valamelyikéhez. Noha sok közülük csupán várromként várja a turistákat, mégis, több mint 50 kastélyszállóként üzemel közülük a mai napig. Az Országos Műemlékvédelmi Hivatal felmérése szerint Magyarországon jelenleg 103 vár, 718 védett kastély és 51 kastélyszálló van bejegyezve, azonban a legtöbb a mai napig elhagyatottan, magára hagyva tűri, hogy az idő vas foga őt is kikezdje.

A legszebb magyarországi kastélyok

A nemesek és főurak világába csöppenhetünk bele, ha ellátogatunk a még ma is üzemelő kastélyok valamelyikébe, hogy magunk mögött hagyjuk a modern világunk rohanó zaját és vissza repüljünk egy olyan korszakba, amely leginkább egy mesevilághoz emlékeztet majd bennünket. Az épületek ívei éppen úgy el fognak varázsolni bennünket mint a hatalmas kovácsolt vas kapuk és az impozáns kertek.
Az egyik legigényesebben helyreállított kastély, Magyarország negyedik legnagyobb, 101 helyiséggel rendelkező épülete Keszthelyen található. A Feketics-kastély ma már műemlékként üzemelt múzeumként és a parkja is védett természeti terület. Turán a romos Schossber-kastély várja az épületek szerelmeseit. A mai napig esküvői fotózások színhelye és olyan híres filmek helyszíne mint a Vér és méz, amelyet Angelina Jolie rendezett. Nagy múlttal rendelkezik, a mindenki számára ismerősen csengő Esterházy-kastély is Fertődön, amely a legnagyobb barokk stílusú építményünk, ahol a híres bécsi zeneszerző Joseph Haydn is élt.

Idézzük fel a múltat egy magyarországi kastélyszállóban

Ma már sok tucat korai kastély alakult át wellness központtá, rendezvény helyszínné vagy éppen étteremmé vagy hotelé. A tulajdonosok és bérlők úgy alakították ki e zárt kis világot, hogy egy csendes, korhű, de mégis modern helyszínként árassza el élményekkel az oda betérő vendégeket. A nem ritkán bortúrákkal egybekötött programok meghitt környezetben emlékeztetik az üdülni vágyókat arra, hogy honnan is származunk. A magyar történelem egyes darabkái ugyanis a mai napig fellelhetőek a falakon belül.
Az egyik legnépszerűbb hazai kastélyszálló Tolna megyében található, Simontornyán. A Fried Kastélyhotel egy Balaton környéki csendes, mégis álomszép, sok hektáros birtokon elterülő épület, amely igazán nyugodt környezetet biztosít a pihenni vágyóknak. A hotelben külön wellness részleg gondoskodik a vendégek kényelméről, de különböző programok és rendezvények is várják a turistákat itt. Az őszi időszakban különösen szép környezetet érdemes megtekinteni akár csak egy hosszú hétvége erejéig is, hogy kizökkenjünk a mókuskerékből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből