Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Október 16. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: infoGyőr

Öt idegesítő dolog az interneten!

Öt idegesítő dolog az interneten!

A mindennapi internethasználat során, szörfölés, munka közben rengeteg idegesítő, zavaró dologgal találkozunk a világhálón. Felugró ablakok, tolakodó közvetlen ajánlatok. Párat kiemeltünk közülük.

Nálam a Number 1. legidegesítőbb dolog az interneten, az nem más mint a youtube videók előtt reklámok. Rákattintasz a megnézendő videóra, meghallgatandó zenére, és nem elindul, nem élvezhető egyből, hanem jön a videó előtti REKLÁM.

Szerencsére megvan az ellenszere, ha a Google Chrome böngészőt használjuk. Egy kis kiegészítő telepítésével blokkolható az összes reklám a weben. Imádom! :) Pár kattintással kész is a telepítés, és nincs többé reklám.

A második amikor felugró ablak formájában megjelenik valami, lehet az fogadási oldal, stb.. és ezek közül is ami a legjobban kiüti a biztosítékot az a Vube videomegosztó reklámja, ahol valaki arra kér lájkoljam az adott videót, hogy segítsek neki 10.000 dollárt nyerni, automatikusan elindul a videó, a legkülönfélébb zenékkel, klippekkel.

A harmadik, ezen igazából már nevetni is tudok, a Nigéria típusú csaló emailek. Naponta akár több tucatot is kapok a postafiókomba. A lényege az egésznek annyi, hogy általában Nigéria, vagy valamilyen harmadik világbeli országból "érkezik" az email, melyben arra kérnek, segítsek kimenekíteni az adott ország vagyonát. Hangzatos összeg szerepel az emailben, sokszor csilliárd trilliárd milliárd dollárok, eurók repkednek. Természetesen az én segítségem, vagyis a számlaszámom kérik az utaláshoz, busás több százezer dolláros jutalom ellenében. Csupán annyi kis kérésük van, küldjek egy némi pénzt nekik előre, utalási költség, vagy vesztegetési pénz címén. Persze soha az életben nem érkezne meg a csillagászati összeg amiről a levél szól. A dolog legviccesebb része, hogy a csalók google fordító segítségével írják magyarul a levelet. Élmény olvasni :)

A negyedikhasonló, csak még az előzőnél is elcsépeltebb. Email lottón - amin én soha részt nem vettem, nem jelentkeztem, stb.. - nyertem több százezer dollárt vagy éppen eurót. Itt is mindössze annyi a teendőm, hogy átvegyem a nyereményt, hogy utaljam át a regisztrációs díjat, ez változó, nagyjából mindig pár száztól pár ezer dollár/euróig terjed.

Az ötödik. Ha valaki véletlenül elüti, siet, nem figyel oda, és facebook.com helyett facebook.hu ír be, akkor jön egy felugró ablak, mely a SiteTalk oldalt reklámozza, ahol szuperebbnél szuperebb ajánlatokat nézhetek meg, illetve az eredeti böngésző ablak átnavigál a valódi facebookra, viszont ott is az arcomba nyom egy adott oldalt, reklámozva azt. A jelen esetben a "Minden, ami szex" oldalt kaptam :)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.