Városlista
2020. augusztus 3, hétfő - Hermina

Hírek

2012. Március 13. 10:30, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Papok és hívek közös zarándoklata a Könnyező Szűzanya győri ünnepén

Papok és hívek közös zarándoklata a Könnyező Szűzanya győri ünnepén

Március 17-én, szombaton a Könnyező Szűzanya ünnepén lesz a Győri Egyházmegye papságának zarándoklata és búcsúja a bazilikában.

Reggel 7 órakor a kegyoltárnál, majd 8 és 9 órakor a főoltárnál lesz a szentmise. Ezt követően 11 órakor püspöki szentmise lesz az egyházmegye papjainak a koncelebrálásával. A szentmise főcelebránsa és szónoka dr. Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, püspök lesz. A szentmise után hódolat következik a kegykép előtt. Ezen a napon a délutáni órákban érkeznek a hívek a zarándoklatra.

A hívek részére az esti zarándoklatot a dr. Pápai Lajos megyéspüspök által este 18 órakor tartott szentmise nyitja meg, majd 20 órakor szentóra lesz a kegykép előtt. Az elmélkedéseket Bors Imre és Mogyorósi Márk győri egyházmegyés diakónusok tartják.

Az éjszakai programok 22 órakor szentmisével kezdődőnek. A szentmisét Galavits József városplébános végzi. Éjfélkor a zarándokok tartanak keresztutat. Éjfél után egy órától pedig a zarándokcsoportok imaórák keretében róják le tiszteletüket a kegykép előtt.

A Könnyező Szűzanya ünnepe - Hívek zarándoklata

Március 18-án, vasárnap reggel 6, 8 és 9 órakor lesznek a szentmisék, majd 10 órakor püspöki szentmise a híveknek.

Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Fazekas Márton premontrei kormányzó perjel lesz. Délután 13.30 órakor imaóra keretében lesz a zarándokok búcsúztatása. Az imaórát Németh Csaba szombathelyi egyházmegyés diakónus tartja.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.