Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Június 18. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: Németh Viktória

Péntek óta kevesebb a szúnyogcsípés Győrben

Péntek óta kevesebb a szúnyogcsípés Győrben

Pénteken újra felszálltak a szúnyogírtó repülőgépek Győr felett, hogy megelőzzék a meleg nyári esték kellemetlen velejáróját, az égető szúnyogcsípéseket.

A GYŐR-SZOL Zrt. városüzemeltetési üzletágának munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik Győr közigazgatási területén a szúnyoglárvák számának alakulását.A legutóbb elvégzett mérések a tocsogókból vett vízminta alapján literenként 45-55 db szúnyoglárvát mutattak- tájékoztatta portálunkat Ozsvárt Tamás vállalati kommunikációs menedzser.

Bár kifejlett szúnyogok jelenléte Győrben pillanatnyilag nem érzékelhető, pénteken a kora esti órákban megelőző jelleggel légi kémiai szúnyoggyérítés is volt, amely körülbelül 1600 hektáron elsősorban szintén a vizes élőhelyeket érintette.

A GYŐR-SZOL. Zrt. ezekkel a megelőző jellegű beavatkozásokkal hozzá kívánt járulni a Győri Nyár nyitórendezvényeinek zavartalan lebonyolításához.

Általános szabályként elmondható, hogy ha a szúnyoglárvák mennyisége meghaladja a 70 db/litert, illetve közelít a 100 db/literhez, akkor várhatóan 5-10 napon belül kifejlődnek, és a lakosság számára is érzékelhetően megjelennek a csípő szúnyogok. Ezzel párhuzamosan a szakemberek folyamatosan figyelik és mérik a csípésszámot is. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, amennyiben ez meghaladja az óránkénti 60-70 db csípésszámot, megkezdődik a gyérítés.

A gyérítéshez olyan vegyszereket használnak, melyek az illetékes népegészségügyi hatóság engedélyével rendelkeznek. A kemikáliák sem emberre, sem más élőlényekre nem veszélyesek. Bizonyos vegyszerek a méhcsaládokra lehetnek hatással, ezeket kizárólag naplemente után alkalmazzák, amikor a méhek a kaptárba visszarepültek. Ilyen anyagokat a gyérítésre évek óta használnak minden káros következmény nélkül.

2011-ben a társaság összesen 6 alkalommal végzett légi kémiai szúnyoggyérítést, a beavatkozások költsége hozzávetőlegesen 20 millió forint körül alakult. Az eddigi adatok alapján az idei költségek várhatóan meghaladják ezt az összeget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.