Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Február 27. 12:35, hétfő | Helyi
Forrás: Revita TV

Program a szülőknek

Program a szülőknek

Pénteken indult útjára Győrben, az Elég jó szülő program, melynek célja a pszichológiai ismeretek átadása, az önismeret fejlesztése, a szülői készségek megismerése és begyakorlása.

A rendezvény kamaszkorú gyermeket nevelő szülőknek és pedagógusoknak szól, és több modulra épül. Az első foglalkozást a Fekete István Általános Iskolában tartották, de a közeljövőben is várják az érdeklődők jelentkezését.

Nyolcadik osztályos tanulók itt a Fekete István Általános Iskolában. Ők az a korosztály, akik jócskán kamaszkorukat élik, és ebben az időszakban a szülő szerepe is felértékelődik. Az önkormányzat WHO-irodája által indított, "Elég jó szülő" program ebben a helyzetben próbál tanácsokat adni az anyukáknak és az apukáknak, akik gyakran kudarcként élik meg gyermekük átalakulását. A 6 alkalmas foglalkozás nyitó rendezvényét pénteken tartották a Vuk suliban.

Az Elég jó szülő projektben a szülők egymással osztják meg tapasztalataikat, a pszichiáter pedig igyekszik tanácsot adni a résztvevőknek. Ennek eredményeként pedig növekedhet a szülői kompetenciaérzés, a családi kapcsolatokban eredményesebbé válhat a kommunikáció. A program következő foglalkozását március 2-án tartják szintén a Fekete iskolában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.