Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2018. Január 06. 12:07, szombat | Sport

Rally: Kalandosra sikerült ez a verseny…

Rally: Kalandosra sikerült ez a verseny…

Interjú Gyuriczky Zsolt rallyversenyzővel a 19. Szilveszter Rally után.

Gyuriczky Zsolt - Böröczi Levente
Citroen C2R2 MAX - MAFC
19. Szilveszter Rallye 2017.12.27-29

Zsolt és csapata az év végét a Hungaroringen töltötte a 19. Szilveszter Rally-t, amin volt minden, szerelés, csapatás, kevés versenytempó számukra.

Mi történt, hogy szinte csak szereléssel töltöttétek a napot?

- Elég kalandosra sikerült ez a verseny számunkra. Felkészített és a Hungaroringi pályákra beállított autót vásároltunk meg a Szilveszter Rally előtt...egy apró dolgot hagytunk ki a számításból, hogy nem nekem lett beállítva! Számomra így az autó vezethetetlen volt...bármilyen kanyar erősséget nézünk az autó azonnal megforgott, ahogy a kormányt elfordítottam. A ring belső rajtja után a fiúk végignézték a szervizből, ahogy majdnem a fák között landolunk a rajt után egyből. Állítottunk minden szervizben a futóművön, de nem lett jobb, mígnem az utolsó kör előtt kicseréltük a rugókat. Innen kezdődött volna számunkra a verseny. Sikerült vele gyorsabban menni, nem forgott meg lépten-nyomon, de kellett hozzá az utolsó két gyorsasági, hogy elhiggyem, el fog fordulni mindenhol.

Hogy éreztétek magatokat? Miként értékeled a versenyt?

- Ha 39 ezer forintért nem másfél kilométer teszt lehetőséget kapunk - ahol összesen 1 kanyar volt és 2 lassító - akkor lehet, hogy ezzel a problémával már a teszten szembesülök és nem rontjuk el a versenyünket azonnal a rajt után. Le a kalappal a szerviz előtt, tényleg szereléssel töltöttek minden percet, amit ott töltöttünk, de a végére megérte. Köszönet és hála nekik!

Legközelebb milyen versenyen indulsz?

- Most is bebizonyosodott, hogy számunkra ezek a versenyek - és ez főleg ez a közeg - nem okoznak örömöt és kikapcsolódást. Marad a tavalyi felállás, Mitropa kupában indulunk. Ott megéri pénzt költeni rá, szabadságot kivenni, többet utazni... Teljesen más kávéház...

Partnereink segítségét köszönjük: Octi-CAD Kft., Ablak-OC Nyílászáró-technika.
- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 14. 15:42, péntek | Sport

A Puskás Aréna is versenybe szállt az Év stadionja-díjért

A tavaly novemberben átadott Puskás Aréna is szerepel azon a 21 létesítményt felsoroló listán, amelyről kikerül majd a 2019-es év stadionja.

2020. Február 13. 18:07, csütörtök | Sport

Akár már ősztől jöhet a videobírós rendszer az NB I-ben

A tervek szerint az ősszel induló 2020/2021-es szezon kezdetén vezetnék be a labdarúgó OTP Bank Ligában a videobírós rendszert (VAR), de elképzelhető,

2020. Február 12. 17:21, szerda | Sport

Elmarad! A koronavírus miatt törölték a Forma-1-es Kínai Nagydíjat

A koronavírus-járvány miatt elmarad a Forma-1-es Kínai Nagydíj. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdai tájékoztatása szerint a versenyt nem tartják meg április 19-én, hanem egy későbbi időpontban pótolják, amikor javultak a kör

2020. Február 08. 15:06, szombat | Sport

Törölték Magyarország első FIS alpesi síversenyét

A kedvezőtlen időjárás miatt a halasztás után a törlés mellett döntöttek Magyarország első felnőtt nemzetközi alpesi síversenyének szervezői.