Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2018. Január 06. 12:07, szombat | Sport

Rally: Kalandosra sikerült ez a verseny…

Rally: Kalandosra sikerült ez a verseny…

Interjú Gyuriczky Zsolt rallyversenyzővel a 19. Szilveszter Rally után.

Gyuriczky Zsolt - Böröczi Levente
Citroen C2R2 MAX - MAFC
19. Szilveszter Rallye 2017.12.27-29

Zsolt és csapata az év végét a Hungaroringen töltötte a 19. Szilveszter Rally-t, amin volt minden, szerelés, csapatás, kevés versenytempó számukra.

Mi történt, hogy szinte csak szereléssel töltöttétek a napot?

- Elég kalandosra sikerült ez a verseny számunkra. Felkészített és a Hungaroringi pályákra beállított autót vásároltunk meg a Szilveszter Rally előtt...egy apró dolgot hagytunk ki a számításból, hogy nem nekem lett beállítva! Számomra így az autó vezethetetlen volt...bármilyen kanyar erősséget nézünk az autó azonnal megforgott, ahogy a kormányt elfordítottam. A ring belső rajtja után a fiúk végignézték a szervizből, ahogy majdnem a fák között landolunk a rajt után egyből. Állítottunk minden szervizben a futóművön, de nem lett jobb, mígnem az utolsó kör előtt kicseréltük a rugókat. Innen kezdődött volna számunkra a verseny. Sikerült vele gyorsabban menni, nem forgott meg lépten-nyomon, de kellett hozzá az utolsó két gyorsasági, hogy elhiggyem, el fog fordulni mindenhol.

Hogy éreztétek magatokat? Miként értékeled a versenyt?

- Ha 39 ezer forintért nem másfél kilométer teszt lehetőséget kapunk - ahol összesen 1 kanyar volt és 2 lassító - akkor lehet, hogy ezzel a problémával már a teszten szembesülök és nem rontjuk el a versenyünket azonnal a rajt után. Le a kalappal a szerviz előtt, tényleg szereléssel töltöttek minden percet, amit ott töltöttünk, de a végére megérte. Köszönet és hála nekik!

Legközelebb milyen versenyen indulsz?

- Most is bebizonyosodott, hogy számunkra ezek a versenyek - és ez főleg ez a közeg - nem okoznak örömöt és kikapcsolódást. Marad a tavalyi felállás, Mitropa kupában indulunk. Ott megéri pénzt költeni rá, szabadságot kivenni, többet utazni... Teljesen más kávéház...

Partnereink segítségét köszönjük: Octi-CAD Kft., Ablak-OC Nyílászáró-technika.
- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 27. 08:00, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Májusban rendezik a jövő évi viadalt

Május 12-től 16-ig szerepel a Tour de Hongrie a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) jövő évi, frissen nyilvánosságra hozott versenynaptárában.

2020. Szeptember 24. 08:40, csütörtök | Sport

Szerencsés győzelem a Kakucs Ringen

Szeptember 12-13-án zajlott az Euroaszfalt Rallycross Országos Bajnokság negyedik futama, amit Nagy Beni szerencsésen meg is nyert.

2020. Szeptember 18. 11:34, péntek | Sport

Most sem vettük be Eger várát…

Ismét nem látta meg a célt a Kronome - Pásztor ralipáros.

2020. Szeptember 14. 14:03, hétfő | Sport

Rally: Mi se tudtuk bevenni Egert!

Nagy várakozással tekintett a Ritmus ASE az Eger Ralira, bízva egy újabb futamgyőzelemben és további jó helyezésben.