Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Szeptember 04. 15:11, péntek | Sport

Rally: Próbálok majd gyorsan menni!

Rally: Próbálok majd gyorsan menni!

Peugeot 208 R4-es versenyautóval vágtak neki a 26. HELL Miskolc Ralinak a Juhász Tesók.

Juhász Csaba - Juhász István
Juhász Média Kft - Renault Clio R3T
Q8Oils Eger Rally - 2020.09.05-06.

Interjú Juhász Csabival, a pilótával a Miskolc rali után, az Eger rali előtt.

Először pénteken a Népkerti Salakmotor Stadionban csapattál. Tizennégyen voltatok az RC4 kategóriában. Kategória előkelő harmadik helyére volt elég az időtök. Gondoltad volna, hogy a dobogón fogtok végezni a prológon?

- Egy tizeddel kaptunk ki az elsőtől, de nem baj, mert sose mentem még ilyen óvatosan a prológon. A feleségem ült mellettem, vigyáztam rá. No meg a csapat is szólt, hogy vigyázzak, mert annyira új még az autó, hogy egy darab tartalék alkatrész sincs hozzá, ha összetöröm, akkor nincs miből összerakni. Szerettem volna másnap versenyezni, ezért óvatos voltam a salakon. Az volt a lényeg, hogy, feleségem jól érezze magát és ez sikerült.

Másnap szombaton egy igen legendás szakaszon kellett megküzdeni a sporttársak és az idő ellen. Várt benneteket a Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt gyors. Miként is sikerült végig gurulnotok?

- Hát tényleg gurultunk. Ez egy fantasztikus autó, de szó szerint háttal ültem benne. Véletlenül a leggyengébb fokozatba kapcsoltam a motorvezérlést és nem mindig vettem a megfelelő sebességi fokozatban a kanyarokat. Ez volt az első teszt gyorsasági szakasz. Az első kört ismerkedésre szántuk, folyamatosan akartunk gyorsulni. Sajnos azonban a verseny hamar véget ért egy tragédia miatt.

Innen mentetek a Bánkúti elág. - Mályinka szakaszra. Sajnos tempóval nem kellet már teljesítenetek a pályát, mert a 11-es rajtszámú ralipáros balesetet szenvedett és etappá minősítették a gyorsot, majd később be is szüntették a navigátor halála miatt a 26. HELL Miskolc Ralit. Tudjuk az autósport veszélyes üzem, de sok esetben egy ralibaleset túlélhető. Most nem így történt. Milyen érzés egy magad korabeli tapasztalt pilóta számára, hogy nem láthatod többé a versenyzőtársadat.

- A mai napig el sem hiszem, hogy ez megtörtént. Szerintem sok idő fog el telni, mire ezt mindenki feldolgozza, hogy Zsoltot már nem látjuk a szervizparkban. El sem hittük, hogy ilyen baleset megtörténhet.

A Miskolc Rally után ezen a hétvégén az Eger rali vár rátok a testvéreddel. Szombaton két kemény estébe nyúló gyors is vár rátok. Külföldön már hozzászoktatok az éjszakai hosszú gyorsokhoz. Itthon is szeretitek?

- Én nagyon szeretem az éjszakai versenyzést. Úgy gondolom, ez hozzá tartozik a rallyhoz. Remélem egyre több versenyen lesz majd éjszakai szakasz.

Jól, megnyomjátok a szombati gyorsokat és vasárnap még rátettek egy lapáttal?

- Próbálok majd gyorsan menni, de a többiek is nagyon gyorsak. Erős a 2WD kategória, az első métertől az utolsóig padlón kell menni.

Vasárnap három régen is használt gyorson fogtok autózni. Mi is a célotok az Eger ralin?

- Először is szeretnék célba érni, mert az Egér Rally-kon ez nekem ritkán sikerül.

Együttműködő partnereink: Volvid, Lel Kft., Zsilip 2008 Kft., Decran Hungary Kft., Interdairy Hungary Kft., Seamaster Products Kft., Gran-Export Kft., Altis Építő Kft., Endriago Kft., Tiszaújváros Transz Kft., TT SPED, West- Start Kft., West-Parcel Kft., Komplex-D Kft., H B c.e Kft., Boxi Trans Kft., Mihidra Kft., ML-LOG Kft., Dr Lan Kft., Lanexpert Kft., Mahiti Kft., Phobex Kft., LA-TO Beton Kft., WellTest Info Kft., Delta Hungária Építő Kft., Delta Magyarország Kft., Naturgold Farms Kft., Vídia Csavar Kft., DSG Kft., HUN-THERM Consulting Kft., P.O.P., Diák- Meló, Black Point Kft., NR Szoftver Kft., Extrem Line Kft., Hydroflow Kft., Artifex J+J Kft., BIMF Kft., Private Reprezent Kft., Denver Kft., LU-KO LIVE Kft., Borsod Color Kft., Sahinler Kft., JB Controll Kft., Corpus Bútorgyártó Kft., Salépker-EU 2000 Kft., Nyírség MÉH Kft., Dankó Trans Bau Kft., Nagy Ferenc E.V., Total Wagon Management Kft., Civis Solar Hungária Kft., Inter-Agrowashker Kft., Zoltán Electric Kft., PMP Trans Kft., Granulines Invest Kft.

Fotó: Hajóka SportFotó

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.