Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2018. November 26. 15:25, hétfő | Helyi

Ras Q koncert

Ras Q koncert

Egy különleges fúzió jazz zenekar várja a zene kedvelőit a magyar kortárs művészet világából, 2018. november 28-án szerdán, 19 órakor a Rómer Házban.

Rosta Bendegúz, basszusgitáros informatikus alapította a zenekart diákként. Édesapját Rosta S. Csaba építészt vonta be a zenekarba, aki gitárokon játszik és a szerzemények alapját, rendszerét jegyzi.

A zenekarhoz csatlakozott a győri Balett magántáncosa Sebestyén Bálint, aki ütős hangszereken játszik.

A zenekarnak „igazoltan” muzsikusok is tagjai, Tóth Tamás Ferenc hegedűművész, koncertmester, alapítója és zeneszerzője volt a híres TEA zenekarnak, ma a Concerto Budapest tagja.

2013 óta csatlakozott a népzene, világzene világából ismert hegedűművész Kovács Ferenc Öcsi, aki tagja volt a Dresch Quartett-nek, és a DJABE-nak, filmzeneszerzőként is ismert.
A zenekar 2015 nyarán vette fel első albumát LABIRINTUS címmel. A Labirintus táncmű 2016 került színpadra a Sopron Balett és a RAS Q egyedülálló kortárs jazz, balett és képzőművészeti együttműködéseként. A zenekar idén elkezdte a METRO című CD stúdiófelvételeit. A RÓMER házban rendezendő koncerten a készülő lemez anyagából először hallhat kompozíciókat a győri közönség. A koncertet vetítés és fényfestés is gazdagítja.

Jegyek a Rómer Házban és az alábbi linken szerezhetők be:

https://tixa.hu/rasq_romerjazz?fbclid=IwAR2QyL9PifQJhIL8insVYs5erGqo00nXARjYV_T6c14xLb1Wg0bpArMZDBg


Szerkesztette: Csobay Dániel

Képek: Rosta S. Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.