Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2013. December 20. 12:22, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Rendőrök kísérték iskolába a logós diákokat

Rendőrök kísérték iskolába a logós diákokat

A mosonmagyaróvári járőrök a csellengő diákokat visszakísérték az iskolai tanórára.

Mosonmagyaróváron a Magyar utcában figyeltek fel a rendőrök a három fiatalkorú tanulóra december 19-én 10 óra 50 perckor. A 15 és 16 éves tinédzsereket igazoltatták, majd kérdőre vonták őket, hogy tanítási időben mit csinálnak a városban. A három fiú a járőröknek azt mondta, hogy az egyik mosonmagyaróvári középiskola diákjai és óraadó tanáruk engedte el őket vásárolni.
A járőrök a tanulókat visszakísérték az iskolába, ahol az igazgató-helyettes visszaigazolta, hogy a három fiú intézményük tanulója, akik engedély nélkül hagyták el az iskola épületét.

A rendőrségről szóló törvény 2013. január 1-jén hatályba lépett egyik módosító rendelkezése értelmében a rendőr azt a 14. életévét be nem töltött tanulót, aki nagykorú kísérete nélkül, vagy hivatalos igazolás nélkül marad távol tanítási napon a tanítási órától vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozástól, - a nevelési-oktatási intézménnyel történt előzetes egyeztetést követően – a nevelési-oktatási intézmény vezetőjéhez kísérheti.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 23. 08:52, csütörtök | Helyi

Elismeréseket adtak át a Magyar Kultúra Napján

Győrben dr. Fekete Dávid alpolgármester mondott ünnepi beszédet. Szeles Szabolccsal, a Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnökével adta át az elismeréseket.

2020. Január 22. 15:04, szerda | Helyi

Segítség a tanulásban, sportban és a célok elérésében – Gyermekagykontroll Győrben

Február 1-jén és 2-án kétnapos gyermekagykontroll-tanfolyamán várja Kovács Erika a 7-10 éveseket, míg a 10-14 évesek február 8-án és 9-én sajátíthatják el az agykontroll lenyűgözően logikus technikáit.

2020. Január 21. 12:52, kedd | Helyi

Üzent osztálytársainak a győri tanárkesélő gimnazista

A fiú azt állítja, senkit nem akart bántani, és utólag fogalma sincs arról, hogyan borulhatott el az agya egy hármas miatt annyira, hogy késsel rontson rá a tanárára.

2020. Január 21. 08:48, kedd | Helyi

Kulturális és művészeti díjban részesült Fejszés Attila

A Magyar Kultúra Napja alkalmából Téglás Város Önkormányzatának Képviselő testülete „Kulturális és Művészeti Díjat” adományozott hétfőn Fejszés Attilának, a Győri Nemzeti Színház színművészének.