Városlista
2020. augusztus 6, csütörtök - Berta

Hírek

2013. December 20. 12:22, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Rendőrök kísérték iskolába a logós diákokat

Rendőrök kísérték iskolába a logós diákokat

A mosonmagyaróvári járőrök a csellengő diákokat visszakísérték az iskolai tanórára.

Mosonmagyaróváron a Magyar utcában figyeltek fel a rendőrök a három fiatalkorú tanulóra december 19-én 10 óra 50 perckor. A 15 és 16 éves tinédzsereket igazoltatták, majd kérdőre vonták őket, hogy tanítási időben mit csinálnak a városban. A három fiú a járőröknek azt mondta, hogy az egyik mosonmagyaróvári középiskola diákjai és óraadó tanáruk engedte el őket vásárolni.
A járőrök a tanulókat visszakísérték az iskolába, ahol az igazgató-helyettes visszaigazolta, hogy a három fiú intézményük tanulója, akik engedély nélkül hagyták el az iskola épületét.

A rendőrségről szóló törvény 2013. január 1-jén hatályba lépett egyik módosító rendelkezése értelmében a rendőr azt a 14. életévét be nem töltött tanulót, aki nagykorú kísérete nélkül, vagy hivatalos igazolás nélkül marad távol tanítási napon a tanítási órától vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozástól, - a nevelési-oktatási intézménnyel történt előzetes egyeztetést követően – a nevelési-oktatási intézmény vezetőjéhez kísérheti.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.