Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Január 23. 13:28, csütörtök | Helyi
Forrás: infoGyőr

Romantikus esték a Richter Teremben

Romantikus esték a Richter Teremben

A Richter János és a Sándor János bérletsorozat is romantikus estét kínál Wagner, Grieg, Franck a romantika legjelentősebb képviselőinek egy-egy zeneművével.
A koncerteken a Győri Filharmonikus Zenekart a nemzetközileg is elismert, Kossuth- és Liszt-díjas karnagy, Ligeti András vezényli, míg az estén zongorán közreműködik Czene Rudolf, aki fiatal kora ellenére is, kiváló zongorajátékával és érzékeny stílusával az egyik legnagyobb tehetségként jellemezhetjük a kortárs, fiatal művészek sorában.
Berkes Kálmán zenekarunk művészeti vezetője 2008-ban találkozott először Czene Rudolffal, aki a nagoyai (Japán) Nemzetközi Zongoraversenyen különdíjban részesült. Azóta számos nemzetközi versenyen szerepelt, és aratott osztatlan elismerést, amelyek a különböző díjak és elismerések is tükröznek.
A győri közönség előtt sem ismeretlen a fiatal zongoraművész, aki 2011-ben nagy sikerrel szerepelt szólókoncertjével a Richter Teremben. Tehetségét és kiváló képességét is jelzi, hogy 2013-as diplomakoncertjét a világhírű Kocsis Zoltán, Kossuth- és Liszt-díjas karnagy vezényelte a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével.
Ligeti András szakmai tapasztalata, Czene Rudolf érzékenysége, virtuozitása, és a Győri Filharmonikus Zenekar kiváló játéka garancia arra, hogy egy felejthetetlen élményben legyen része annak, aki ellátogat a Richter Terembe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.