Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 12. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Rossz világ jön a szabálysértőkre - VIDEÓ

Rossz világ jön a szabálysértőkre - VIDEÓ

Április 15 - től bizonyos esetekben csaknem fél milliós pénzbüntetés vagy kilencven napos elzárás is kiszabható lesz.

Szinte az jár majd jobban, aki kisebb bűncselekmény miatt bíróság elé kerül, ott sok mindent meg lehet ugyanis úszni felfüggesztett börtönnel is. Egy - két durvaság azért mindenképpen lesz a tervezett szigorítások között. Például ha az autós nem csatolja be a biztonsági övét, ráadásul mobilozik is vezetés közben, akár 255 ezer forintra is büntethetik. De ugyan ekkora bírságra számíthat az a hajléktalan is, aki életvitel szerűen közterületen tartózkodik, pedig a településen van hajléktalanszálló.

Autósok akik megpróbálnak szabályosan és lehetőleg egymás veszélyeztetése nélkül lavírozni az Árkád melletti körgeometriás csomópontban. Általában itt is sok a gyorshajtó és a vezetés közben mobilozó sofőr. Ezek a legjellemzőbb közlekedési szabálysértések amiket már eddig is szigorúan büntettek a rendőrök.

A tarifák pedig csak emelkednek. A tervek szerint drasztikusan. Április 15 - től például 50 ezer forintra nő majd a helyszíni bírság plafonja, a szabálysértőkre pedig bizonyos esetekben közel fél milliós pénzbüntetés vagy kilencven nap elzárás vár. De ha valaki halmozottan követ el szabálysértést vagyis mondjuk nincs bekötve és közben még mobilozik is, büntetése 225 ezer forint is lehet. Még rosszabbul járnak akit két éven belül legalább három eljárásban marasztalnak el. Áprilistól egyébként az eljáró hatóságok köre is változik, az általános szabálysértési hatóság ugyanis a jegyző helyett a megyei kormányhivatal lesz. Elzárás esetén pedig a már törvényszék néven működő egykori megyei bíróságok döntenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.