Városlista
2019. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2019. Június 05. 12:07, szerda | Helyi

Sajtóreggeli a nyertessel

Sajtóreggeli a nyertessel

Sajtóreggelire invitálták a helyi sajtó képviselőit szerda reggelre, a Rába Hotel Belga éttermében. Kihirdették a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány
III. Győr- Belvárosi Tablóversenyének nyertesét.

A Győr-Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány 2019. márciusában, immár harmadik ízben fordult különleges felhívással a győri középiskolákhoz.

Az iskolákban már hagyománynak számít, hogy a ballagó osztályok tablót készítenek. Ezek különleges megjelenésükkel régóta színes részei a belvárosi tavasznak. A végzős diákok és iskoláik büszkén hirdetik a belvárosi üzletek kirakataiban elhelyezett tablókon, hogy elérkezett a nagy megmérettetés számukra és hamarosan megteszik lépésüket a nagybetűs ÉLET felé.

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány immár harmadik alkalommal szeretné még emlékezetesebbé tenni ezt az eseményt, ezért meghirdette a III. Győr- Belvárosi Tablóversenyt.

A főnyeremény egy bankett vacsora elfogyasztása a Belga Étteremben, a Pannon Takarék Bank támogatásával, egy előre egyeztetett időpontban, 35 fő részére.

A versenyre több tucat osztály benyújtotta pályázatát. A like-gyűjtés áprilisban megkezdődött és május 23-ig tartott. Ez idő alatt sok ezren csodálták meg a rendkívül kreatív és nagy gondossággal készített tablókat online és személyesen is, a belvárosi kirakatokban.

A belvárosi vállalkozók fontos szerepet töltenek be eben az akcióban, hiszen a helyi hagyománynak megfelelően lehetőséget biztosítanak a tablók kihelyezésére a kirakatokban.

Köszöntőt mondott Rózsavölgyi László - Győr Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke, Kalmárné Dr. Hollósi Erika- a Győr- Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára, valamint Obertolné Horváth Tímea- a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az eseményre meghívást kapott és eljött Gaál Barnabás -az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont igazgatóhelyettese, valamint a legtöbb like-ot elért, győztes 12/B osztály osztályfőnöke és két tanulója Németh Luca és Kamarás István.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 19. 07:02, szerda | Helyi

Művész a házban

A 15. Magyar Táncfesztivál keretein belül rendezték meg a "Művész a házban" előadássorozat következő estjét, melynek vendége Lakatos János- koreográfus, táncpedagógus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanára volt

2019. Június 18. 10:32, kedd | Helyi

Hiányzik már Gáspár Kata, Járai Máté és a 200 első randi? Ősztől jön a folytatás

Megkezdődtek a VIASAT3 saját gyártású sorozatának újabb forgatási munkálatai. A napi fikciós sorozat második évada ősszel kerül képernyőre, 58 új, egyórás epizóddal.

2019. Június 18. 09:10, kedd | Helyi

A-Team Kupa Győrben

Szombaton, közel 150, különböző fajtájú, méretű kutyus indul gazdájával a díjakért a győrzámolyi focipályán.

2019. Június 18. 07:04, kedd | Helyi

Megnyílt a 15. Magyar Táncfesztivál

"Legyen még tíz-húsz-ötven évig táncfesztivál Győrben!" - hangsúlyozta Kiss János Kossuth-díjas, Érdemes Művész, a Győri Balett igazgatója a 15. Magyar Táncfesztivál ünnepélyes megnyitóján.