Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. December 16. 15:30, péntek | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Sikerek a győri könyvtárban

Sikerek a győri könyvtárban

Három komoly rendezvényt bonyolított le 2011-ben a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár.

Nagy hangsúlyt fektettek a Költészet napjára, sokan maradandó emlékkel tértek haza a Zichy- palotából, ahol a Hangraforgó együttes 12 órás koncertet adott.

2011 a látogatók éve, ezt senki sem vitatja. Az Ünnepi Könyvhéten nem esett az eső, a Győri Könyvszalonon pedig több forgalmat bonyolítottak a könyvkiadók, mint a Budapestin. A legnagyobb sokk a nagy tömeg volt, kinőtte már Győr határait ez a rendezvény- mondta Horváth Sándor Domonkos a Városházán tartott beszámolón. Persze sokat számított az országos médiakampány is, de a jó programok mindent vittek.

Másfél éves projekt van a könyvtár háta mögött, ami sok elemet tartalmazott. Olvasás népszerűsítése, a könyvtárosok képzése, mesefüzet 7000 gyermeknek. S még nem is soroltunk fel mindent! Persze nem áll meg a munka, kis lélegzetvétel után már készülnek 2012-re, a könyvszalon, ünnepi könyvhét és a költészet napját tervezgetik. De a költségvetési kondíciókat még nem ismerik, ennek tükrében dől el majd a rendezvények sorsa.

aa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 09:13, kedd | Helyi

Újabb fokozott ellenőrzés az utakon

Hétfőtől összehangolt közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség.

2024. Május 14. 08:13, kedd | Helyi

Később zár a hivatal

Mától május 21-ig, az adóbevallási határidőig hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket a NAV ügyfélszolgálatai.

2024. Május 14. 07:11, kedd | Helyi

Szünetel az ivóvízellátás szerdán Ménfőcsanakon

Az Ecker János és Hegymester utcákban hálózat rekonstrukciós munkák miatt május 15-én, szerdán 8:00 és 14:00 óra között az ívóvízellátás szünetel – tájékoztatta a felhasználókat a Pannon-Víz.

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.