Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Február 03. 10:21, péntek | Helyi

Síkosságmentesítés

Síkosságmentesítés

A reggeli havazással egy időben a Győr-Szol Zrt. készenlétben lévő állománya megkezdte a csúszásmentesítési program végrehajtását a város közterületein.

A síkosságmentesítés elsőként a hidakkal és a felüljárókkal kezdődőtt, majd a tömegközlekedési útvonalakat, a forgalmas főutakat érintette. Reggel óta takarítják a belvárosi tereket, járdákat valamint a kerékpárutakat is. A buszmegállókat, a gyalogátkelőhelyeket, közterületi lépcsőket kézi erővel síkosságmentesítik.

Összesen mintegy 20 jármű valamint közel 50 fő végzi a hóeltakarítást, síkosságmentesítést Győr területén. A munka jelenleg is tart, és mindaddig folytatódik, amíg az időjárási körülmények indokolják.

Az időjárási előrejelzések szerint a déli óráktól már eső várható és a nappali hőmérséklet fagypont fölött marad.

Fontos tudnivaló, hogy a számozott főutak síkosságmentesítése a városon belül is az Állami Közútkezelő feladata. Így például a közútkezelő gépei végeznek munkát az 1-es főút (bizonyos szakaszon Szent István út) teljes vonalán, a Baross-hídon, a Bácsai úton, a 81-es (bizonyos szakaszon Fehérvári út) úton, 82-es (bizonyos szakaszon Szent Imre út) úton és a Ménfőcsanak és Gyirmót között futó 83-as úton.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.

A szolgáltató felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.

Címkék: , hókotró, takarítás, utak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense