Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. November 29. 07:15, kedd | Helyi

Sok dolguk volt a tűzoltóknak az elmúlt héten

Sok dolguk volt a tűzoltóknak az elmúlt héten

Hatvanszor riasztották az elmúlt héten megyénk tűzoltóit – derült ki Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményéből.

A legtöbb esetben balesetekhez vonultak, de kigyulladt ház és egy égő mozdony is munkát adott a lánglovagoknak, emellett pedig helyesen jelző szén-monoxid riasztó miatt is kérték a segítségüket:

  • Teljes terjedelmében égett egy villanymozdony hétfő délután a nagyszentjánosi vasútállomáson. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat. A mozdony üres gépjármű-szállító vagonokat vontatott. A beavatkozás idejére teljes vágányzár volt érvényben a Budapest-Bécs vasútvonalon. A tűzeset során nem sérült meg senki.
  • Egy száz négyzetméteres családi ház égett kedden délután Kapuvár-Öntésmajorban, a Petőfi utcában. A kapuvári és a csornai hivatásos, valamint az osli önkéntes tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. A beavatkozást nehezítette, hogy a házat teljesen benőtte a növényzet, amit láncfűrésszel távolítottak el az egységek. A tűzoltók megbontották a tetőt is, hogy a további izzó részekhez hozzáférjenek. Az ingatlanban egy ember tartózkodott, aki sértetlenül elhagyta az épületet a tűzoltó egységek kiérkezése előtt.
  • Jeleztek a szén-monoxid érzékelők egy gázkonvektorral fűtött családi ház két helyiségében tegnap este Kónyban, a Soproni utcában. A lébényi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a házban tartózkodók megkezdték a szellőztetést és elhagyták az épületet. Az egységék rekonstruálták a helyszínt és rövid időn belül magas szén-monoxid koncentrációt mértek, ezért a gázszolgáltató szakemberét is a helyszínre kérték. Az érzékelők időben figyelmeztettek a veszélyre, ezért nem sérült meg senki az eset során.
  • Egy személyautó és egy kamion ütközött szerda délután a 82-es számú főúton, Nyúl belterületén. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót és egy embert feszítő-vágó segítségével kiszabadítottak a roncsból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik könnyű sérülésekkel kórházba szállították. A mentés ideje alatt tűzoltói irányítás mellett egy sávon haladt a forgalom.
  • Egy személyautó lehajtott az útról, majd a szántóföldön fejtetőn állt meg csütörtök délután, a 8306-os számú úton Gyömöre térségében. A téti önkéntes tűzoltók a kerekeire állították a gépjárművet, majd áramtalanították. Az autóban csak a sofőr utazott, aki magától ki tudott szállni, őt a mentőszolgálat súlyos sérülésekkel kórházba szállította.
  • Pénteken délben egy szemétszállító teherautó féktárcsája izzott a 85-os számú főúton, Fertőszentmiklós belterületén. A kapuvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárra visszahűtötték az izzó alkatrészeket. A beavatkozás ideje alatt tűzoltói irányítás mellett félpályán haladt a forgalom.
  • Felhalmozott hulladék füstölt egy száz négyzetméteres tárolóban szombat este a 81-es számú főút mentén, a Győr határában lévő szeméttelepen. A győri, a pannonhalmi, a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt vízsugárral eloltották a tüzet. A tűzoltó egységek munkáját két erőgép is segítette a helyszínen.
  • Füst keletkezett egy hulladékégető kemencéjében vasárnap délelőtt Győr külterületén, Kisbajcs közelében. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a kisebb izzást megszüntették, majd hőkamerával átvizsgálták a területet és visszahűtötték a kazán környezetét. Az eset során nem sérült meg senki.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.