Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2022. Július 11. 10:43, hétfő | Helyi

Sok munkájuk volt a tűzoltóknak az elmúlt héten

Sok munkájuk volt a tűzoltóknak az elmúlt héten

Hetvennyolc eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat. – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság.

  • Összeütközött két személygépkocsi hétfő délután Győrújbaráton a Fő út és a Pándzsa út kereszteződésénél, az egyik autó egy villanyoszlopnak csapódott. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállított a mentőszolgálat.
  • Árokba csúszott egy személyautó kedden délelőtt az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Mosonmagyaróvár közelében, a 86-os főútra vezető lehajtón. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit. Az autóban csak a sofőr utazott, nem sérült meg.
  • Száraz fű és aljnövényzet égett szerda délután mintegy ezerkétszáz négyzetméteren az M1-es autópálya mellett, a határ felé vezető oldalon a 172-es kilométerszelvénynél. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók több vízsugárral fékezték meg a lángokat.
  • Kisbusz ütközött össze egy teherautóval csütörtökön délután az M1-es autópálya 124-125-ös kilométere között, Győr térségében, a határ felé vezető szakaszon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisbuszt és felitatták az útra folyt olajat. A balesetben kilencen szenvedtek könnyebb sérülést, közülük hat embert vittek kórházba a mentők.
  • Karambolozott három személyautó Mosonmagyaróváron, a Szent István király úton szombaton délelőtt. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik gépkocsit, felitatták az úttestre kifolyt hűtőfolyadékot, majd a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. Sérülés nem történt.
  • Kigyulladt egy kombájn vasárnap délelőtt Győrzámoly térségében. A tűz átterjedt a gabonára is mintegy ötezer négyzetméteren. A helyszínre a győri és lébényi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik több vízsugárral fékezték meg a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Az egységek munkáját egy erőgép is segítette, amely körbetárcsázta a tűzzel érintett területet.

A tűzesetek és műszaki mentések során tizennyolcan sérültek meg, egy ember életét vesztette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.

2024. Április 30. 08:13, kedd | Helyi

Felavatták Halbritter Mátyás emlékművét

Emlékművet állítottak a Győri Keksz- és Ostyagyár volt igazgatója tiszteletére.

2024. Április 30. 07:16, kedd | Helyi

Ismét felveszik a harcot Győrben a kártevők ellen

A Győr-Szol Zrt. április 30-án, kedden, május 1-jén, szerdán és május 2-án, csütörtökön este 22 óra és másnap reggel 6 óra között permetezné a Győr területén található utcai fákat