Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Június 24. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Spanyol és német szurkolóból, no meg sörből nincs hiány - EB a győriek szemével

Spanyol és német szurkolóból, no meg sörből nincs hiány - EB a győriek szemével

Portálunk ellátogatott az ún. EB teraszokra, beszélgetettünk a szurkolókkal és megkérdeztük, kit tartanak a legtöbben esélyesnek a döntőre, s a sörfogyasztást is felmértük.

Portálunk ellátogatott az ún. EB teraszokra, beszélgetettünk a szurkolókkal és megkérdeztük, kit tartanak a legtöbben esélyesnek a döntőre, s a sörfogyasztást is felmértük.

Június 8-án kezdődött meg a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa Bajnokság, amelyen 16 csapat indult.

Annak ellenére, hogy a magyar csapat nem kvalifikálta magát a megmérettetésre, hazánk fiai (na meg lányai), nagy izgalommal kísérik figyelemmel a történteket. Győrben több helyszínen is lehetőség van arra, hogy nagy kivetítőn megnézzük az esti mérkőzéseket.

A Megyeháza téren felállított sörpadok szinte minden alkalommal megtelnek, emellett az Aranyparton is egy 20 négyzetméteres óriás kivetítő várja a drukkereket az esti meccsekre. A futballszeretőket a kisebb vendéglátóegységek is várják, rengeteg kávézó és söröző közvetíti nagyképernyős televízióin a nemzetközi torna eseményeit.

A sorok között járva idősebb és fiatalabb baráti társaságokat is láttunk, családokat na meg szerelmes párokat (mosolygós fiút és unott arcú lányt). Minden generációt lázba hozott az Európa-bajnokság. Sok szurkoló a drukkolás mellett, fogadást is köt, baráti társaságokban egymás között, de akár tip- mixen
vagy online fogadáson is megteszik tippjeiket. Sokan azt jósolják hogy a végső
megmérettetésen a németek és a spanyolok csapnak össze. S rengetegen csalódtak a hollandok mostani szereplésében.

Közvéleménykutatásunk mellett a fogyasztást is felmértük. A két nyilvános közvetítő helyen eddig összesen 175 liter sör fogyott, megközelítőleg 250 zacskó szotyit majszoltak el a szurkolók, virsliből 70 pár fogyott, s a melegre való tekintettel a szóda kereslete is jócskán megnőtt, szám szerint 90 liter.

A negyeddöntők hamarosan véget érnek és a továbbjutott csapatok június 27-én, az elődöntőkben folytatják a küzdelmet a fináléért. Július 1-jén pedig véget ér a "történet, hiszen e napon csapnak össze Európa legjobb válogatottai.

Fotó: Nagy Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.