Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. Március 22. 11:47, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Súlyos balesetek Győr-Moson-Sopron megyében

Súlyos balesetek Győr-Moson-Sopron megyében

Az elmúlt 24 órában három súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt Győr-Moson-Sopron megye területén.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. március 21-én 15 óra 57 perckor egy 14 éves győri lakos gyalogosan közlekedett Győrben, az Ipar út négysávos útszakaszán. Az Ipar út 51/A. számnál - az út két sávjában az álló járműsor előtt - akart áthaladni, amelynek során a belső fogalmi sávban közlekedő Volvo típusú személygépjármű elé lépett, ami a bal elejével a gyalogost elütötte. A baleset következtében a gyalogos az aszfaltra, majd onnan egy forgalmi akadály miatt várakozó Opel Corsa típusú személygépjármű bal oldali alváza és az aszfalt közé esett. A balesetben a fiatalkorú gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba vitték. A Győri Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Az előző balesettel szinte egy időben 16 órakor egy Ford típusú tehergépjármű sofőrje közlekedett a 8309. számú úton, Sokorópátka felől Tényő irányába. Közlekedése során az általa vezetett tehergépjármű sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, aminek következtében a 12+929. kilométerszelvényben a jobb oldali sekély, füves árokba sodródott, majd egy élő fának ütközött. A baleset során a gépjármű vezetője életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba vitték. A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A rendelkezésre álló adatok szerint Sopronban egy Dacia típusú tehergépjármű sofőrje közlekedett 2017. március 21-én 11 óra 15 perckor a Csatkai utcában a Kossuth utca irányába. A Csatkai utca és Kossuth utca körforgalmú kereszteződésében a számára kihelyezett „Elsőbbség adás kötelező” jelzőtábla ellenére nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a körforgalomban haladó motorkerékpárosnak, így elütötte a motorost. A baleset következtében a motorkerékpár vezetője nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy minden esetben maradéktalanul tartsák be a közlekedési szabályokat!

Fotó: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.