Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2019. Szeptember 09. 08:52, hétfő | Sport

Szabó Bence és Furkó Kálmán Európa-bajnok

Szabó Bence és Furkó Kálmán Európa-bajnok

A Görögországban megrendezett U23-as EB vasárnapján rajtolt a könnyűsúlyú kettesek döntője, ahol magyar színekben Szabó Bence és Furkó Kálmán versenyzett.

A fiúk a szombati pályaosztó futamon már remek formát mutattak, így magabiztosan állhattak rajthoz a vasárnapi döntőben.

A magyarok féltávig másodikok voltak, szorosan rátapadva a vezető olasz egységre. 1400 méternél Kálmi és 'Pocok' beindították a rakétákat, és 200 méter alatt minden kételyt feloszlatva elrobogtak az olaszok mellett, egy szolid 3 másodperces előnyt kovácsolva a mezőny élén, amit aztán a célig sikeresen meg is tartottak. Így tehát Furkó Kálmán és Szabó Bence megnyerte az Európa-bajnokságot. Szólt a Himnusz, lobogott a magyar zászló, csillogott az aranyérem Ioanninában!

A fiúk nem sokkal a rajtjuk előtt tudták meg, hogy vár ma rájuk még egy EB döntő, mivel Szabó Márton és Kiss Norbert megbetegedése miatt ők egészítik ki majd nyolcasukat.

Szívből gratulálunk az egységnek és edzőjüknek, Molnár Dezsőnek!

Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 13. 18:50, péntek | Sport

Gutai Marcell és élete első igazi rallyversenye

Gutai Marcell az M6log Salgó Rally2 versenyen vett részt, Skrobák István navigálásával.

2019. Szeptember 13. 16:48, péntek | Sport

Megvan az idei első bajnoki cím!

A hétvégén Brnoban zajló bajnoki forduló a több futamgyőzelem mellett egy bajnoki címet is hozott a Gender Racing Team számára!

2019. Szeptember 12. 17:06, csütörtök | Sport

Tizenötezer indulót várnak jövőre a 14. Ultrabalatonon

Tizenötezer indulója lesz jövőre a 14. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalaton elnevezésű Balaton-kerülő tömegsportrendezvénynek, amelyen egyéniben és váltóban, futva vagy kerékpározva teljesíthető a 221 kilométeres táv.

2019. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Sport

Budapesten rendezi meg kongresszusát a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség

2020. február elején Budapesten rendezik a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) éves kongresszusát és díjátadó gáláját - jelentették be sajtótájékoztatón szerdán, a 110 éves Magyar Sportújságíró Szövetség (MSÚSZ) szék