Városlista
2020. január 18, szombat - Piroska

Hírek

2019. Szeptember 09. 08:52, hétfő | Sport

Szabó Bence és Furkó Kálmán Európa-bajnok

Szabó Bence és Furkó Kálmán Európa-bajnok

A Görögországban megrendezett U23-as EB vasárnapján rajtolt a könnyűsúlyú kettesek döntője, ahol magyar színekben Szabó Bence és Furkó Kálmán versenyzett.

A fiúk a szombati pályaosztó futamon már remek formát mutattak, így magabiztosan állhattak rajthoz a vasárnapi döntőben.

A magyarok féltávig másodikok voltak, szorosan rátapadva a vezető olasz egységre. 1400 méternél Kálmi és 'Pocok' beindították a rakétákat, és 200 méter alatt minden kételyt feloszlatva elrobogtak az olaszok mellett, egy szolid 3 másodperces előnyt kovácsolva a mezőny élén, amit aztán a célig sikeresen meg is tartottak. Így tehát Furkó Kálmán és Szabó Bence megnyerte az Európa-bajnokságot. Szólt a Himnusz, lobogott a magyar zászló, csillogott az aranyérem Ioanninában!

A fiúk nem sokkal a rajtjuk előtt tudták meg, hogy vár ma rájuk még egy EB döntő, mivel Szabó Márton és Kiss Norbert megbetegedése miatt ők egészítik ki majd nyolcasukat.

Szívből gratulálunk az egységnek és edzőjüknek, Molnár Dezsőnek!

Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 17. 07:24, péntek | Sport

Teljes a Giro d'Italia mezőnye

Három olasz szabadkártyás csapattal teljessé vált a mezőny a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik.

2020. Január 15. 13:07, szerda | Sport

Hosszú Katinka új edzőt kap

Egy ideje együtt dolgozik Hosszú Katinka és Nagy József edző, az együttműködés hivatalos formát is kap, a Magyar Úszószövetség szerződteti a szakembert - írja a Nemzeti Sport.

2020. Január 08. 10:04, szerda | Sport

Hosszú Katinka lett Európa legjobb női sportolója 2019-ben

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) európai tagozatának (AIPS Europe) tagjai Hosszú Katinkát választották 2019 legjobb női sportolójának.

2020. Január 07. 19:25, kedd | Sport

Idén is Gulácsi Péteré a Magyar Aranylabda

A tavaly is győztes Gulácsi Péter, az RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott kapusa érdemelte ki 2019-es teljesítményéért a Magyar Aranylabda-díjat.