Városlista
2020. január 21, kedd - Ágnes

Hírek

2019. Június 21. 15:19, péntek | Helyi

Szakmai előadások a parkolóházban a 15. Magyar Táncfesztiválon

Szakmai előadások a parkolóházban a 15. Magyar Táncfesztiválon

Tánctörténeti előadást és az Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasainak prezentációit hallgathatták meg az érdeklődők pénteken délelőtt, a 15. Magyar Táncfesztivál keretein belül, a Győri Balett új stúdiójában.

Kiss János Kossuth-díjas táncművész, Érdemes Művész, a Győri Balett igazgatója köszöntötte a megjelent vendégeket, diákokat.

"A balerina imázs változásai napjainkig" címmel tartott előadást Major Rita tánctörténész, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanára, a világhírű balett társulat új stúdiójában, az Árpád Parkolóházban.

Az előadást követően a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) ösztöndíjasainak munkáiból hallgathattak meg prezentációkat.

Ezév szeptemberétől mintegy száz művész kapott támogatást a Magyar Művészeti Akadémiától ösztöndíjprogram keretében. A pályázatra több, mint 1500-an jelentkeztek, a pályázók köréből választották ki a száz idei ösztöndíjast. Közülük hívtak meg a táncfesztivál szervezői két művészt, egy operaénekest és egy színészt, hogy a szakmai programsorozat keretében bemutassák prezentációikat.

Elsőként Czikora István László "Szavakon túl" - Állami gondozott gyermekek fejlesztése, integrálása, művészeti felődése a zene, színészi és mozgásos helyzetgyakorlatok által" című előadását osztotta meg a hallgatósággal, majd Kozma Gábor Viktor a" Színésztréningek magyar nyelvű kutatása, oktatása és alkotói felhasználása" témakörről beszélt.

A prezentációkat megtisztelte jelenlétével többek között Kelemen Béla, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára is.

Szerkesztettel: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 20. 20:49, hétfő | Helyi

Betöltötte énekhangjával a Kisalföld szerkesztőségét is Bede-Fazekas Csaba

Bede-Fazekas Csaba Kossuth-díjas, Érdemes-, Kiváló Művész, operaénekes, Győr díszpolgára, a Győri Nemzeti Színház örökös tagja volt Werner Krisztina vendége a sajtószékházban.

2020. Január 19. 06:25, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp január 20-tól

2020. Január 19. 06:23, vasárnap | Helyi

TÁRCÁBÓL LOPOTT, KERESSÜK

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik ismeretlen elkövető azonosításához.

2020. Január 19. 06:19, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: