Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2019. Június 21. 15:19, péntek | Helyi

Szakmai előadások a parkolóházban a 15. Magyar Táncfesztiválon

Szakmai előadások a parkolóházban a 15. Magyar Táncfesztiválon

Tánctörténeti előadást és az Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasainak prezentációit hallgathatták meg az érdeklődők pénteken délelőtt, a 15. Magyar Táncfesztivál keretein belül, a Győri Balett új stúdiójában.

Kiss János Kossuth-díjas táncművész, Érdemes Művész, a Győri Balett igazgatója köszöntötte a megjelent vendégeket, diákokat.

"A balerina imázs változásai napjainkig" címmel tartott előadást Major Rita tánctörténész, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanára, a világhírű balett társulat új stúdiójában, az Árpád Parkolóházban.

Az előadást követően a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) ösztöndíjasainak munkáiból hallgathattak meg prezentációkat.

Ezév szeptemberétől mintegy száz művész kapott támogatást a Magyar Művészeti Akadémiától ösztöndíjprogram keretében. A pályázatra több, mint 1500-an jelentkeztek, a pályázók köréből választották ki a száz idei ösztöndíjast. Közülük hívtak meg a táncfesztivál szervezői két művészt, egy operaénekest és egy színészt, hogy a szakmai programsorozat keretében bemutassák prezentációikat.

Elsőként Czikora István László "Szavakon túl" - Állami gondozott gyermekek fejlesztése, integrálása, művészeti felődése a zene, színészi és mozgásos helyzetgyakorlatok által" című előadását osztotta meg a hallgatósággal, majd Kozma Gábor Viktor a" Színésztréningek magyar nyelvű kutatása, oktatása és alkotói felhasználása" témakörről beszélt.

A prezentációkat megtisztelte jelenlétével többek között Kelemen Béla, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára is.

Szerkesztettel: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 09:50, szerda | Helyi

Google BERT: Magyarországon is fut a valaha volt egyik legjelentősebb algoritmus-módosítás

A Google tegnap jelentette be, hogy 70 országban köztük Magyarországon is útjára indult: „a keresés történelmének egyik legnagyobb hatású változtatása”. Ez a mesterséges intelligencián alapuló BERT-algoritmus.

2019. December 10. 17:36, kedd | Helyi

A kávés szakma legjobbjai: A Szomszéd és a Kapucziner is rangos díjakat kapott

Rangos díjakat nyert a győri Szomszéd Kávézó és Bár és a Kapucziner Kézműves Kávépörkölő is. A díjakat kedden vették át a Kávékorzó Díjátadó 2019 rendezvényen, Budapesten.

2019. December 10. 11:44, kedd | Helyi

Vicces élményt ajándékba!

Már csak napok választanak el a karácsonytól, és még mindig nem tudod, mi lenne az ideális ajándék a legjobb haverodnak? Ma adunk néhány tippet, amivel biztosan nem lőhetsz mellé!

2019. December 10. 11:22, kedd | Helyi

Egy képzeletbeli iszogatás az irodalmi művek klasszikusaival

Habár eddig kizárólag a regények lapjain találkozhattunk velük, most egy pár percig mégis játsszunk el a gondolattal, hogy vajon milyen italra hívnánk meg a sokak által ismert főhősöket?