Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2022. Augusztus 31. 09:16, szerda | Helyi

Százezrekkel olcsóbban megszerezheted a buszos jogsit

Százezrekkel olcsóbban megszerezheted a buszos jogsit

Ha ez álmaid állása, ne is gondolkodj tovább. A jövő évtől tehergépkocsis jogosítvány nélkül is buszvezetőnek tanulhatsz akkor, ha rendelkezel személyautóra szóló, B kategóriás jogsival.

„A kapcsolódó jogszabály-módosítás december közepi hatályba lépéséhez igazodva hirdetik majd ki az új tantervi és vizsgakövetelményeket”

– tájékoztat oldalán a Technológiai és Ipari Minisztérium. A képző szervek felkészülési idejével számolva 2023-től egyszerűsödik az autóbuszos jogosítványszerzés. A mostani szabályzat szerint „B-s” jogsi után a tehergépkocsira előírt „C” kategóriát is meg kell szerezni. Csak ezután juthatsz „D” kategóriás engedélyhez. Ez módosul az idei év végével.

A változtatás nagy könnyebbséget jelent az ágazat vállalkozásai, a magánfuvarozók, az önkormányzati cégek és a Volánbusz számára is.

Ezzel vonzóbbá tehető a pálya

Megszűnik az iparági visszajelzések szerint elavult „Biztonsági ellenőrzés és üzemeltetés” vizsgatárgy. A tanulandó anyag korszerűsödik és a rutinvizsgán kell számot adnod róla. A tárca szerint a jelenlegi 2000-3000 buszos jogosítványt szerző száma ezzel megnőhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 09:10, vasárnap | Helyi

Jó tanács a leendő egyetemistának: ha megvan az albérlet, azonnal csapjon le rá!

A tévhit ellenére nem az egyetemi ponthatárhúzás után nő meg hirtelen a kereslet az albérletpiacon. Győri ingatlanközvetítőt kérdeztünk: Elkéstünk már az albérletkereséssel?

2024. Július 14. 08:11, vasárnap | Helyi

Borlovagok is gyűjtik az adományokat

Fröccs, finom falatok, koncertek, jótékonykodás: erről szól a Győri Rotary Fröccsnapok.

2024. Július 14. 07:09, vasárnap | Helyi

Olvasónk kapott választ Hugoo-ra

Az egyik győri Facebook-csoportban párbeszéd kezdődött arról, hogy az EYOF-kabalafigura, Hugoo hova tűnt, illetve a mostani formájában hiányzik-e még győrieknek.

2024. Július 13. 09:13, szombat | Helyi

Hőgutát is okozhat a tartós káníkula

Nem enged szorításából a kánikula. A legtöbb embert megviseli a tartós hőhullám, és ha nem védekezünk a meleg ellen, a szervezet a legváltozatosabb módon jelezheti, hogy valami nincs rendben.