Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2018. Február 06. 11:00, kedd | Helyi

Szegedtől Győrig Rosina szerepére - riport

Szegedtől Győrig Rosina szerepére - riport

Kovács Éva, harmadik szereposztásban játszik Mester Viktória és Kálnay Zsófia mellett a szombaton bemutatott A sevillai borbély című vígoperában, a Győri Nemzeti Színház színpadán. Őt kérdeztem.

Láthattuk Verdi: Rigoletto-jában, Kodály Zoldán: Háry János című daljátékában Mária Lujza szerepében és Mozart Varázsfuvolájában, Papagena alakjában.

Sokat utazol. Milyen érzésekkel jössz városunkba?

Immáron a negyedik darabban van szerencsém szerepelni itt Győrben, mondhatnám szinte azt is, hogy Győr a második otthonom. Az anyaszínházam egyébként a Szegedi Nemzeti Színház, ahol pályám is kezdődött, olyan szerepekkel mint például a Pillangókisasszony, a Gilda, Pamina, vagy éppen Antonia.
Rengeteget köszönhetek azonban Győrnek is, hisz itt derült ki számomra, hogy jelentős komikai vénával rendelkezem és ha a Gilda után nem kapok ilyen szerep lehetőségeket, mint a Papagena, vagy akár a Mária Lujza, lehet, ez ki sem derül. Szóval mérhetetlen hálát érzek a színháznak, különösen Forgács Péter igazgató úrnak, Silló István zenei vezetőnek és Medveczky Ádám karnagy úrnak, hogy meglátták bennem ezt a lehetőséget. Ez után már Szegeden is könnyebb szívvel bíztak rám komika szerepet, mely a Norina volt és itt jött a képbe a bel canto világa, melyben úgy érzem megtaláltam önmagamat.

Könnyen rátaláltál Rosina karakterére?

Imádom ezt a szerepet, melyben most láthat a győri közönség és mellé ezt a zenét. Rossini: Sevillai borbélyáról van szó, ami szerintem egy mestermű úgy, ahogy van. Szegeden már debütáltam ezzel a szereppel, mely a CO-OPERA nevű kezdeményezés keretein belül létrejött produkció és boldog vagyok, hogy a részese lehetek.
Nagyszerű a győri csapat, a zenekar, a kórus, a háttér munkások és a közönség is remek. Szeretek itt lenni, úgy érzem, ide haza járok jó messziről ugyan, hisz Szegedről szoktam utazni, de nem bánom, mert ide mindig jó jönni.

Köszönöm szépen!

Én is köszönöm!

Kovács Éva Balczó Péterrel a Győri Nemzeti Színház A sevillai borbély című előadásában.

A riportot Csobay Dániel készítette.

Fotók: Orosz Sándor fotográfus - Békésfotó - Forrás: Győri Nemzeti Színház Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 17:36, kedd | Helyi

A kávés szakma legjobbjai: A Szomszéd és a Kapucziner is rangos díjakat kapott

Rangos díjakat nyert a győri Szomszéd Kávézó és Bár és a Kapucziner Kézműves Kávépörkölő is. A díjakat kedden vették át a Kávékorzó Díjátadó 2019 rendezvényen, Budapesten.

2019. December 10. 11:44, kedd | Helyi

Vicces élményt ajándékba!

Már csak napok választanak el a karácsonytól, és még mindig nem tudod, mi lenne az ideális ajándék a legjobb haverodnak? Ma adunk néhány tippet, amivel biztosan nem lőhetsz mellé!

2019. December 10. 11:22, kedd | Helyi

Egy képzeletbeli iszogatás az irodalmi művek klasszikusaival

Habár eddig kizárólag a regények lapjain találkozhattunk velük, most egy pár percig mégis játsszunk el a gondolattal, hogy vajon milyen italra hívnánk meg a sokak által ismert főhősöket?

2019. December 10. 08:25, kedd | Helyi

Visszamegy az iskolába a győri késelő diák

A nap 24 órájában kamerás megfigyelés alatt tartják azt a győri 17 éves fiút, aki a múlt héten megkéselte az osztályfőnökét. A diákot szombaton tartóztatták le, azóta egyszemélyes cellában várja a további kihallgatásokat.