Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2018. Február 06. 11:00, kedd | Helyi

Szegedtől Győrig Rosina szerepére - riport

Szegedtől Győrig Rosina szerepére - riport

Kovács Éva, harmadik szereposztásban játszik Mester Viktória és Kálnay Zsófia mellett a szombaton bemutatott A sevillai borbély című vígoperában, a Győri Nemzeti Színház színpadán. Őt kérdeztem.

Láthattuk Verdi: Rigoletto-jában, Kodály Zoldán: Háry János című daljátékában Mária Lujza szerepében és Mozart Varázsfuvolájában, Papagena alakjában.

Sokat utazol. Milyen érzésekkel jössz városunkba?

Immáron a negyedik darabban van szerencsém szerepelni itt Győrben, mondhatnám szinte azt is, hogy Győr a második otthonom. Az anyaszínházam egyébként a Szegedi Nemzeti Színház, ahol pályám is kezdődött, olyan szerepekkel mint például a Pillangókisasszony, a Gilda, Pamina, vagy éppen Antonia.
Rengeteget köszönhetek azonban Győrnek is, hisz itt derült ki számomra, hogy jelentős komikai vénával rendelkezem és ha a Gilda után nem kapok ilyen szerep lehetőségeket, mint a Papagena, vagy akár a Mária Lujza, lehet, ez ki sem derül. Szóval mérhetetlen hálát érzek a színháznak, különösen Forgács Péter igazgató úrnak, Silló István zenei vezetőnek és Medveczky Ádám karnagy úrnak, hogy meglátták bennem ezt a lehetőséget. Ez után már Szegeden is könnyebb szívvel bíztak rám komika szerepet, mely a Norina volt és itt jött a képbe a bel canto világa, melyben úgy érzem megtaláltam önmagamat.

Könnyen rátaláltál Rosina karakterére?

Imádom ezt a szerepet, melyben most láthat a győri közönség és mellé ezt a zenét. Rossini: Sevillai borbélyáról van szó, ami szerintem egy mestermű úgy, ahogy van. Szegeden már debütáltam ezzel a szereppel, mely a CO-OPERA nevű kezdeményezés keretein belül létrejött produkció és boldog vagyok, hogy a részese lehetek.
Nagyszerű a győri csapat, a zenekar, a kórus, a háttér munkások és a közönség is remek. Szeretek itt lenni, úgy érzem, ide haza járok jó messziről ugyan, hisz Szegedről szoktam utazni, de nem bánom, mert ide mindig jó jönni.

Köszönöm szépen!

Én is köszönöm!

Kovács Éva Balczó Péterrel a Győri Nemzeti Színház A sevillai borbély című előadásában.

A riportot Csobay Dániel készítette.

Fotók: Orosz Sándor fotográfus - Békésfotó - Forrás: Győri Nemzeti Színház Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 15:04, szerda | Helyi

Segítség a tanulásban, sportban és a célok elérésében – Gyermekagykontroll Győrben

Február 1-jén és 2-án kétnapos gyermekagykontroll-tanfolyamán várja Kovács Erika a 7-10 éveseket, míg a 10-14 évesek február 8-án és 9-én sajátíthatják el az agykontroll lenyűgözően logikus technikáit.

2020. Január 21. 12:52, kedd | Helyi

Üzent osztálytársainak a győri tanárkesélő gimnazista

A fiú azt állítja, senkit nem akart bántani, és utólag fogalma sincs arról, hogyan borulhatott el az agya egy hármas miatt annyira, hogy késsel rontson rá a tanárára.

2020. Január 21. 08:48, kedd | Helyi

Kulturális és művészeti díjban részesült Fejszés Attila

A Magyar Kultúra Napja alkalmából Téglás Város Önkormányzatának Képviselő testülete „Kulturális és Művészeti Díjat” adományozott hétfőn Fejszés Attilának, a Győri Nemzeti Színház színművészének.

2020. Január 20. 20:49, hétfő | Helyi

Betöltötte énekhangjával a Kisalföld szerkesztőségét is Bede-Fazekas Csaba

Bede-Fazekas Csaba Kossuth-díjas, Érdemes-, Kiváló Művész, operaénekes, Győr díszpolgára, a Győri Nemzeti Színház örökös tagja volt Werner Krisztina vendége a sajtószékházban.