Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Május 01. 09:15, vasárnap | Helyi

Szemléletformáló foglalkozásokat tartanak óvodásoknak és kisiskolásoknak a Pannonvíz dolgozói

Szemléletformáló foglalkozásokat tartanak óvodásoknak és kisiskolásoknak a Pannonvíz dolgozói

A Pannon-Víz Zrt. erősíteni szeretné a természet és a víz iránti tiszteletet, szeretetet

A Pannon-Víz Zrt. a mindennapi életünkhöz nélkülözhetetlen ivóvíz- és szennyvízelvezetés szolgáltatások biztosítása mellett kiemelt figyelmet fordít a lakosság tudatos szemléletformálására, melynek segítségével erősíteni szeretnék a természet és a víz iránti tiszteletet, szeretetet

Mindezt nem lehet elég korán elkezdeni, hisz már gyermekkorban kialakulnak a világról alkotott alapvető nézeteink.
A társaság arra törekszik, hogy minél több rendezvényen és előadáson nyújtson betekintést a víziközmű-szolgáltatás mindennapjaiba, a kiszolgáló létesítmények működésébe, valamint a tudatos és felelős vízhasználat világába.

Ebben nyújt segítséget az általuk elnyert „A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében” elnevezésű pályázat, ami az Európai Unió 117.399.727,- Ft összegű támogatásával valósul meg, melynek keretében ismeretterjesztő, szemléletalakító programok szervezésére nyílik lehetőség a vízbázisvédelem témakörében.
Óvodák és oktatási intézmények részére felkérésre tartanak interaktív előadásokat, hogy a gyermekek részére ne csak élményként, hanem tapasztalati tudásként is megmaradjanak a programokon elhangzott hasznos információk.
Az elmúlt napokban aCsornai Napközi Otthonos Óvoda és aSzili Mesevár Körzeti Óvoda apróságai találkozhattak Csövi teknőssel, a Pannon-Víz kabalaállatával, akinek a segítségével pár hasznos tippet kaptak a kicsik, hogy hogyan tudnak még jobban takarékoskodni az ivóvízzel, gondosan oda figyelni vízbázisaink védelmére.

Amennyiben további intézmények is szívesen fogadnák ezt a programot, bővebb információkat találhatnak erről a Pannon-Víz Zrt weboldalán.

Címkék: pannonvíz, szemlélet, víz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.