Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Március 31. 15:10, kedd | Helyi

Színészünk és balerinánk karanténban: Pörneczi Attila és Szalai Judit

Színészünk és balerinánk karanténban: Pörneczi Attila és Szalai Judit

Pörneczi Attila színész, a Győri Nemzeti Színház művésze is nyilatkozott a jelenlegi helyzetben kialakult napjaikról.

ˇ"Majd ha piros hó esik..." Szokták mondani...Nos kedves barátaim, leesett.. Ez egy ilyen helyzet" - mondja Pörneczi Attila
Ilyen helyzetben csak improvizálhatunk. Én is azt teszem, szerencsémre életem párjával Szalai Judittal, a Győri Balett balerinájával együtt, aki reggelente online balettozással kezdi a napot, én pedig a "műszaki munkatársként" rendezem be a nappalit átmeneti baletteremmé... Öröm az ürömben, hogy a kint ólálkodó láthatatlan ellenség még jobban összaekovácsolja a kötelékeket, így van ez a mi kis családunkkal is. Csak és kizárólag értékes időt töltünk együtt, állítom, hogy sokkal kevesebbet megy a tévé és a közösségi médiákat is kevesebbet böngésszük.

"Helyette pörög a kocka, repülnek a kártyák. No, nem szerencsejátékra kell gondolni, hanem kislányunk Abigél kedvenc hercegnős, és egyéb 5 éveseknek szóló társasjátékaira... - Mondjuk ezek is okoznak függőséget." - teszi hozzá nevetve. Abigélnél már jelentkeznek a tünetek.. - teszi hozzá nevetve.

Nagyokat főzünk együtt, egész nap szól a zene, hiszen a művészet valamely formájának jelen kell lennie a hétköznapjainkban, ha már színház nélküli ínségben tengődünk. Kétnaponta, szigorúan betartva a az óvintézkedéseket, kimegyünk a szabadba, lehetőleg olyan helyre, ahol csak mi vagyunk, erdőbe vagy a hétvégi telkünkre. Nagyjából így telik most egy napunk - árult el portálunknak.

Kifejezett nyaralás feelingje van annak, amikor Szaszával (Judit hivatalos beceneve- Szalai Judit- a szerk.) esténként egy pohár bor mellett tervezzük meg a másnapi teendőket, étel menüt és kirándulási helyszínt.
Nagyon megható, ahogy az eddig kissé közömbössé vált társadalom eszmél fel és kezdi a már elfeledett, emberi oldalát újra felvillantani.

Csodálatos az összefogás nálunk a társulatban is, remek kezdeményezések vannak a nézők figyelmének megtartására. A rémúlt előadásainak közkinccsé tétele, eltávozott drága kollégák újra "színpadra kerülése" könnyeket csal a szemembe...és még tanulni is lehet belőle.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Győri Nemzeti Színház - Fehér Alexandra; gyoribalett.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.