Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 23. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

Szobor kerül a dombra

Szobor kerül a dombra

Alig egy hónap múlva már állhat Győr legújabb köztéri szobra a Káptalan - dombon.

A lovagkirály emlékének felállítására a város díszpolgára, a Vill - Kor tulajdonosa, Gasztonyi László és családja tett felajánlást. Amennyiben a pénteki városi közgyűlés megszavazza az elképzelést, a vállalkozó saját költségén készítteti el a két és fél méteres bronz szobrot, valamint az ennél valamivel alacsonyabb fehér mészkő talapzatot.

A győri bazilika és a Káptalan - domb. Már most is rengeteg itt a történelmi látnivaló, nem csoda hogy a helybeliek és a turisták egyik kedvenc célpontja ez a környék. Az ereklyék száma pedig hamarosan tovább emelkedik. Egy hónap múlva már egy új Szent - László szobor állhat itt, a bazilika apszisa mögötti részen. A győriek örülnek az új szobornak, szerintük a legjobb helyre kerül a lovagkirályt megmintázó bronz alkotás.

A pénteki közgyűlés tárgyalja az új szobor ügyét. A Vill - Kr tuladonosa, Gasztonyi László és családja ajánlotta fel a városnak, hogy saját költségén elkészítteti Győr legújabb köztéri alkotását. A tervek szerint 2, 5 méteres bronz szobor fehér mészkő talapzaton áll majd, a lovagkirályt pedig kezében bárddal ábrázolja a készítő, Lebó Ferenc. Az új szobrot várhatóan június 27 - én, vagyis pontosan Szent László napján avatják és szentelik majd fel, minden bizonnyal nagy érdeklődés mellett.

Címkék: Győrben, Káptalandomb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.