Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Május 26. 12:35, szombat | Helyi
Forrás: gyor.hu

Átadták a Városrész Szolgálatáért - díjakat

Átadták a Városrész Szolgálatáért - díjakat

A csütörtöki közgyűlésen 2012. évi Városrész Szolgálatáért díjakat adtak át. Elismerésben részesült kézilabdás és kosaras bajnokcsapatunk is.

A május 25-i közgyűlés elején két sikeres csapatunkat köszöntötték a képviselők. A közelmúltban a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapat, valamint az Uni Seat Győr női kosárlabdacsapat is magyar bajnokságot nyert. A kézisek emellett a Magyar Kupát is begyűjtötték, a Bajnokok Ligájában pedig második helyet szereztek.

Teljesítményük elismeréseként mindkét együttes Szigethy Attila Ezüst Emlékérmet vehetett át Borkai Zsolt polgármestertől.

A polgármester a közgyűlésen adta át a Városrész Szolgálatáért díjak közül a Belváros, Gyárváros, Marcalváros, Révfalu és Sziget Szolgálatáért díjakat olyan személyek, illetve közösség számára, akik szűkebb lakókörnyezetükért, városrészükért jelentős önkéntes tevékenységet vállalva, hosszú időn keresztül sokat fáradoztak, közéleti tevékenységükkel hozzájárultak a városrész fejlődéséhez, gyarapodásához, az ott lakó emberek közérzetének javításához. Az indoklást dr. Lipovits Szilárd jegyző ismertette.

Váradyné Horváth Ibolya, az Apáca utcai Idősek Otthona osztályvezető ápolója az Apáca utcai Idősek Otthona ápoltjai, valamint a belvárosi idős emberek érdekében hosszú éveken át végzett, fáradhatatlan és lelkiismeretes munkája, valamint az ingyenes szűrővizsgálatok szervezése során nyújtott kiemelkedő tevékenysége elismeréseként vehetett át Belváros Szolgálatáért díjat.

Polreisz Balázs, a Gyárvárosi Fiókkönyvtár és Közösségi Ház vezetője részére a városrész közösségi életében, valamint a civil szervezetek és öntevékeny csoportok tevékenységének támogatásában vállalt kiemelkedő szerepe elismeréseként ítélték oda a Gyárváros Szolgálatáért díjat.

Borkai Zsolt polgármester Egyházi László, a Marcal Étterem vezetője részére a vendéglátóipar területén végzett több évtizedes, magas színvonalú munkája, valamint önzetlen karitatív tevékenysége elismeréseként Marcalváros Szolgálatáért díjat adományozott.

Rákász Márton a városrész érdekében végzett lelkiismeretes és megbecsült tevékenysége, valamint az egyházközség életében vállalt önzetlen szerepe elismeréseként Révfalu Szolgálatáért díjat kapott.

A Márvány Dalkör a Győr-szigeti közösség érdekében végzett magas színvonalú, példaértékű kulturális tevékenysége és értékteremtő társadalmi munkája révén érdemelte ki a Sziget Szolgálatáért díjat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.