Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2022. Október 17. 08:17, hétfő | Helyi

“Tanár nélkül nincs jövő!” Tüntető diákok foglalták el a Kossuth hidat Győrben

“Tanár nélkül nincs jövő!” Tüntető diákok foglalták el a Kossuth hidat Győrben

A megmozdulást a Diákok a Tanárokért mozgalom győri csoportja szervezte, a demonstrációhoz több százan csatlakoztak.

Én nem így képzeltem el a rendet. Tanár nélkül nincs jövő. Ki fog tanítani? Egyebek mellet ezek a mondatok szerepeltek azokon a transzparenseken, amelyeket a magasba tartva, illetve jelmondatokat skandálva vonultak fel a résztvevők.

A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a pedagógusokkal szemben elkövetett igazságtalanságokra – közölték a szervezők. Mint fogalmaztak, rá szeretnének világítani a tanárok megélhetési problémáira és az oktatási rendszer szemük láttára történő leépítésére.

Megoldást a tanárhiányra, tanulható és tanítható mennyiségű, illetve minőségű tananyagot, élhetőbb körülményeket az iskolába, figyelmet az oktatásra. Ezeket a követeléseket fogalmazták meg a győri esemény szervezői is, akik elmondták, fontosnak tartják a társadalmi párbeszéd megnyitását, ám úgy érzik, jelen helyzetben ennek nem ők az akadályai.

A tüntetők a Kossuth hídról a belvároson át a Megyeháza térre vonultak, ahol csatlakoztak a Szívügyünk a köznevelés – Győr Facebook csoport "Őszi lomtalanítás a köznevelési rendszerben" címen meghirdetett demonstrációjához.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 11. 09:17, hétfő | Helyi

Hagyományos szalagavató az Audi Hungaria Iskolaközpontban

December 1-jén a német-magyar találkozások iskolája a magyar hagyományokhoz híven szalagavató ünnepséggel búcsúztatta a 2023/24-es érettségi évfolyamot.

2023. December 11. 09:16, hétfő | Helyi

Milyen jégvastagságnál biztonságos a szabad vizek jegén tartózkodni?

Elkészült az év utolsó tudáspróbája. Ez a kérdés is szerepel az online teszten.

2023. December 11. 09:09, hétfő | Helyi

Í