Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 22. 10:15, péntek | Helyi

Tekerj a Zöldbe! – Pannonhalma kerékpáron is megér egy misét

Tekerj a Zöldbe! – Pannonhalma kerékpáron is megér egy misét

Ezzel a címmel március 23-án a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával útnak indul egy hobbikerékpáros csapat Győrből Pannonhalmára.

A túrára március 22. péntek estig még lehet jelentkezni. A vállalkozó szellemű bringások előtt egy negyvenkét kilóméteres kirándulás vár, amely egésznapos programmal szolgál.

Pannonhalmára érkezve a reggeli elfogyasztása az első napirendi pont, majd Écs értékeivel ismerkedhetnek a túrázok Dr. Szabó Norbert polgármester jóvoltából. Schreiner Károly műhelyében, a fafaragó művész, asztalos és belsőépítész varázslatos munkáit tekinthetik meg a résztvevők. Néhány nevezetesség megtekintése után ebéddel zárul a programsorozat. A szervezők 16 óra körülre teszik a visszaérkezés időpontját.

A szervezők kiemelték, hogy a túrán mindenki saját felelősségére vehet részt, KRESZ szabályainak betartása kötelező és csak megfelelő műszaki állapotú kerékpárral lehet részt venni.
Jelentkezni a Facebook eseménynél lehet, név, e-mail cím és telefonszám megadásával.

Kép: Hobbikerékpárosok Országos Klubja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.