Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 21. 09:52, szerda | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/MTI

Téli fesztivál Győrben Sebestyén Mártával

Téli fesztivál Győrben Sebestyén Mártával

Sebestyén Márta lemezbemutató koncertet ad, a Budapest Champagne Band karácsonyi dalokat ad elő, a Hold Színház pedig A kis herceggel vendégszerepel a győri téli fesztiválon november 30-ától.

A programsorozatot hangversenyek, színházi előadások és az adventi hagyományok felelevenítése teszi sokszínűvé - mondta Bolla Péter, a polgármester kabinetfőnöke a rendezvényt ismertető sajtótájékoztatón kedden az események fő helyszínén, a Széchenyi téren.
Sebestyén Márta új lemezének bemutatóját december 13-án tartja a Richter teremben. A művésznő elmondta: a karácsony szelleméhez méltó muzsikával akarják meglepni a közönséget az Angyali szó zengedez című lemezbemutatóján.

Ruppert István orgonaművész Bach műveit játssza december 2-án a Szentlélek-templomban, két nappal később Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszerművész és orosz Zoltán harmonikaművész lép fel a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

Az advent minden vasárnapján egy-egy gyertyát gyújtanak a Széchenyi téri hatalmas adventi koszorún, közelében Betlehemet és a mindenki karácsonyfáját állítják fel. Esténként zenés fényjáték kápráztatja el a téren sétálókat. A szabadtéri színpadon a Maszk Bábszínház eleveníti fel a betlehemi történetet december 8-án. A Lloyd Egylet december 15-én ad adventi koncertet ugyanott. Egy nappal később a Széchenyi téren lép fel a Budapest Champagne Band, az együttes klasszikus karácsonyi dalokat szólaltat meg modern hangszerelésben.

A gyerekeket a Holle anyó című zenés-táncos mesejáték szórakoztatja december 17-én a Bartók Művelődési Központban, a felnőttek két nappal később Örkény István Macskajáték című kisregényének kamaraszínházi változatát láthatják a Richter teremben a főszerepben Tordai Terivel és Béres Ilonával. A kis herceg című produkciót december 22-én a Széchenyi téren láthatják kicsik és nagyok a Hold Színház előadásában.
A belváros díszvilágítást kap, a fesztivál látogatói hódolhatnak a gasztronómiai élvezeteknek is.

Fotó: Nagy Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.