Városlista
2020. augusztus 7, péntek - Ibolya

Hírek

2013. Március 21. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoGyőr - Lehetsz Te is konyhatündér

Terítéken a leves!

Terítéken a leves!

Új bejegyzés a Lehetsz Te is konyhatündér blogunkban. Aktuális téma a levesek, egy kis történet és természetesen recept! Figyelem az ízlelőbimbók megzavarására alkalmas tartalom!

Egy kis történelem...

A leves az ember legősibb és legalapvetőbb tápláléka.

„A leves teszi a katonát”

Ez a bölcsesség Napóleontól származik, aki ezzel a kijelentésével a hadtáp kiemelt fontosságára utalt. A hadsereg levesbarát, a magyar néphadseregnek a babgulyás volt az alaplevese. Képzeljük el, hogy vacsorát kell adni a zászlóajnak, ami mondjuk 600 fő és ki kéne osztani 25kg szalonnát, ami ebben az időben ritka kincsnek számított. Itt az arányok nem csak azért borulnak meg, mert férfiak táplálásáról van szó. Katonáink komoly fizikai terhelésnek vannak kitéve, ezért valószínűsíthetjük, hogy korgó hassal térnének nyugodóra, ami kihatással lenne másnapi teljesítményükre. Nem lehet 25kg szalonnát elosztani 700ember között, viszont –és ez a lényeg- főzhetünk belőle levest. Némi répa és 200liter víz hozzáadásával tápláló ételt készíthetünk belőle. Ezzel a leves lényegét ragadtuk meg. A leves kultúra nem csak a hadsereg körében foglalt el kiemelkedő pozíciót, hanem börtönökben és kényszermunkatáborokban is magas szintre jutott. Továbbá az egészséges életmód hívei is lelkesen fogyasztják számos jótékony hatása miatt.

Folytatás a levesek csoportosításával és egy ízletes húsleves recepttel a Lehetsz Te is konyhatündér blogban!

Folytatásért kattints IDE!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.