Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. November 15. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tizenhárman megsérültek, két ember életét vesztette: 45. hét

Tizenhárman megsérültek, két ember életét vesztette: 45. hét

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenhárman sérültek meg, két ember pedig életét vesztette.

Hétfő délután rosszul lett a magasban egy darukezelő a győri Újlak utcában egy építkezésen. A mentők előbb felmentek a mintegy húsz méter magasan lévő fülkébe, hogy megvizsgálják a bajba került embert. Felmerült, hogy a tűzoltók alpintecnika segítségével hozzák le a kezelőt, de ő végül a városi hivatásos tűzoltók biztosítása mellett a daru rögzített létráján saját lábán le tudott jönni. A mentők kórházba szállították.

Hétfőn este egy nyerges vontatóval ütközött össze frontálisan egy személyautó a 83-as főút 61-es kilométerszelvényénél Győrszemere térségében, a Nagyszentpál melletti útszakaszon. Az ütközés következtében a nyerges vontató az oldalára borult, a személyautóba pedig beszorult a sofőr. A győri hivatásos tűzoltók mellett a győrszemerei és a téti önkéntes tűzoltókat is a helyszínre riasztották. Az egységek feszítővágóval emelték ki a súlyos sérültet és áramtalanították a járműveket. A sérültet a helyszínen próbálta a mentőszolgálat újraéleszteni, de sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét vesztette. A kamion sofőrjét kórházba szállították a mentők. A baleset helyszínét lezárták a műszaki mentés és helyszínelés idejére.

Kedden délután kigyulladt egy körülbelül kétszáz négyzetméter alapterületű autófényező műhely egyik festőkabinja Sopronban a Zárányi utcában. A tűzhöz a soproni és kapuvári hivatásos tűzoltókat és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. A tűz átterjedt az épület tetőszerkezetére és a műhelyben álló autó is a tűz martalékává vált. A tűzoltók négy habosított vízsugárral fékezték meg a lángokat, miközben három szén-dioxid palackot is kihoztak az épületből, amelyeket nem ért hőhatás. Személyi sérülés nem történt az eset során, azonban az anyagi kár jelentős.

Kedden este két személygépkocsi tüzéhez is riasztást kaptak Győr-Moson-Sopron Megyében a hivatásos tűzoltók. Este hét óra után Győrben a Répce utcában egy parkoló autó motortere gyulladt ki, amelyet a város hivatásos tűzoltói néhány perc alatt három vízsugárral fékeztek meg. A tűz nem terjedt át a szomszédos autókra. Este fél kilenc körül pedig Mosonmagyaróváron a Timföldgyári utcában egy autószerelő műhely udvarán álló személyautó gyulladt ki. A tűzhöz percek alatt kiérkeztek a város hivatásos tűzoltói, akik egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat, majd megkezdték a jármű visszahűtését és átvizsgálását. A tűz során egy közelben álló autó is károsodott kismértékben, a műanyag alkatrészei megolvadtak. A tűzesetek során nem sérült meg senki.

Szerdán délben egy kukásautó borult az út menti árokba Sokorópátkánál, a Tényőre vezető úton. A műszaki mentést végző győri hivatásos és győrszemerei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, melynek az úttestre belógó hátsó része akadályozta az érintett útszakasz forgalmát. A járművet a Győrből riasztott tűzoltódaruval helyezték vissza az úttestre. A helyszínt a beavatkozás idején a győrszemerei önkéntes tűzoltók biztosították. A balesetben senki nem sérült meg.

Csütörtökön délután két ember panaszkodott rosszullétre a győri Babits Mihály utcában, akiket kórházba szállítottak. Később a kórházban megállapították róluk, hogy szén-monoxid-mérgezést szenvedtek. Ezután riasztották a győri hivatásos tűzoltókat, ugyanis a házban még otthon maradt valaki. A tűzoltók méréseket végeztek az ingatlanban és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A lakásban tartózkodó lakót a mentők kórházba szállították. A tűzoltók értesítették a gázszolgáltatót, aki leszerelte a gázórát, ezzel kizárta a lakást a szolgáltatásból.

A győri hivatásos tűzoltókat szombaton délelőtt egy Ménfőcsanaki családi házhoz riasztották, ahol megszólalt a szén-monoxid érzékelő. A tűzoltók a vegyes tüzelésű kazán közvetlen közelében mértek alacsony szén-monoxid koncentrációt. Bár a lakásban tartózkodók nem érezték rosszul magukat, megfigyelésre kórházba szállították őket a mentők.

Vasárnap délután a győri hivatásos tűzoltókat Győrbe a Munkás utcába riasztották, ahol egy lakásban a szén-monoxid érzékelő bejelzett. A tűzoltók a gázszolgáltató szakemberét is a helyszínre kérték, de egyikük sem mért szén-monoxid koncentrációt az ingatlanban. Az érzékelő tévesen jelzett, mivel 2015. decemberében lejárt annak szavatossága. A tűzoltók a lakás tulajdonosának figyelmét felhívták, hogy saját biztonságuk érdekében javasolt egy új készülék beszerzése, mivel a régi már nem megbízható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.