Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2011. Október 08. 07:29, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Több mint félmilliárd forint kárt okoztak

Több mint félmilliárd forint kárt okoztak

Internetes kalózokra csaptak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.

A lefoglalt szerverparkon több ezer film, zeneszám, számítógépes játék, illetve szoftver volt. Ez biztosított hátteret egy olyan internetes oldalhoz, amelyről emelt díjas SMS-sel vagy előzetes banki átutalással lehetett illegális tartalmakat letölteni.

A csoport a leggyakrabban hazai mozikban rögzítette a filmeket, vagy azok magyar szinkronhangját. Miattuk került feketelistára Magyarország több nagy amerikai filmgyártónál is, amelyek egy ideje már csak többhetes késéssel engedték bemutatni filmjeiket a magyar mozikban. A kalózbanda csak a filmekkel több mint félmilliárd forint kárt okozott. A csoport két irányítója előzetes letartóztatásban van, a többi gyanúsított egyelőre szabadlábon védekezhet. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért

2024. Június 04. 14:05, kedd | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.