Városlista
2020. január 29, szerda - Adél

Hírek

2014. Június 16. 15:14, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Több mint 150 diák kezdte meg gyakorlatát az Audinál

Több mint 150 diák kezdte meg gyakorlatát az Audinál

Több mint másfél száz diák kezdte meg négyhetes nyári gyakorlatát hétfőn az Audi Hungaria motor Kft.-nél; ők lesznek azok, akik szeptembertől a társaságnál töltik szakmai gyakorlatukat a duális képzés keretében.

A motor- és járműgyártásoz kapcsolódó 11 szakma képviseletében összesen 159 fiatal kapott helyet a programban, kétharmaduk szakmunkásképző intézmény tanulója. Ők egy, míg a szakközépiskolások két éven keresztül tanulhatnak a járműgyárban - mondta el az MTI érdeklődésére a kezdőnapon Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

A társaság tájékoztatás szerint a diákokat a járműgyár három helyi partner-középiskolájából toborozták, körülbelül kétszer ennyi jelentkező közül választva ki őket. Az utóbbi években azt tapasztalták, hogy a partnerintézményekbe mind több más településen élő fiatal jelentkezik abban a reményben, hogy utána bekerülhet az Audi képzési rendszerébe, majd munkatárssá válhat.

Eddig összesen több mint 1400 szakmunkástanulót képeztünk Győrben,az Audinál - hangsúlyozta Knáb Erzsébet. A most beállókkal együtt mintegy 260 fiatal tanulója van a projekt- és képzési központnak, amelyre kulcsszerep hárul a járműgyár dolgozói utánpótlásának biztosításában. A fiatalokat itt nem hagyományos oktatási programok keretében képzik, tanáraik - problémák vázolásával, feladatok kiadásával - sokkal inkább támogató mentorként lépnek fel.

Fotó - audi.hu

Címkék: audi, diák, győr, gyakorlat

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 15:10, kedd | Helyi

Kis híján majdnem belehalt egy győri család, mert rosszul kötötték be náluk a kazánt

Egy győri családi ház vegyes tüzelésű kazánja, a gyanú szerint, kivitelezési hiba miatt túlmelegedett, a fűtéscsövek rezegni kezdtek, és majdnem felrobbant.

2020. Január 27. 14:28, hétfő | Helyi

Egy igazi zseni született - Mozartra emlékezünk!

Egy igazi osztrák zsenire emlékezik a mai napon a zeneirodalom. 264 évvel ezelőtt - ezen a hideg januári napon - született a meseszép Salzburgban Wolfgang Amadeus Mozart.

2020. Január 27. 13:07, hétfő | Helyi

Dézsi Csaba András az új polgármester - Történelmi győzelmet aratott az időközi polgármester választás Győrben

Nagy fölénnyel győzött Dézsi Csaba András, győri fideszes polgármesterjelölt. Kemény, problémamegoldó kampányon van túl Dézsi Csaba András, a győri vasárnapi időközi polgármester-választás nyertese.

2020. Január 27. 10:29, hétfő | Helyi

Karmesteri pálcát ragadott a győri balettigazgató - Koncert az uszodában

Minden a vízről szólt a Győri Filharmonikus Zenekar farsangi koncertjén, amelyet immár hagyományosan idén is az Aqua Sportközpontban tartottak, ismét nagy közönségsikerrel. A Győri Balett igazgatója "vezényelt" is.