Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. November 21. 11:19, hétfő | Helyi
Forrás: Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum

„TÖBBET ÉSSZEL, MINT CSOMAGOLÁSSAL”

„TÖBBET ÉSSZEL, MINT CSOMAGOLÁSSAL”

A győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum évről-évre szervez a fenntarthatóság jegyében programokat.

Ezek a programok alkalmat biztosítanak arra, hogy az intézményben felgyűlt és feleslegessé vált anyagokat újrahasznosítsák. Az intézmény az elmúlt évhez hasonlóan az idei évben is szívesen csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéshez, olyan hulladékcsökkentési, újrahasznosítást célzó rendezvénnyel, mellyel a lehető legszélesebb körben tudja felhívni a figyelmet ennek fontosságára.

A tervezett akció a Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásain, családi rendezvényein, továbbá a különféle programok PR- tevékenységéből adodóan felhalmozódott hulladék csökkentését és újrahasznosítását célozza a megadott témakörben. A megvalósítani kívánt program a fent említett anyagokból a mindennapokban használható, dekoratív funkciót is betöltő, hordozható, tároló és csomagoló tárgyak, termékek elkészítését tartalmazza.

A rendezvény minden korosztálynak szól, hiszen a vásárlás/csomagolás a fiatalokat, a felnőtteket, családokat és szépkorúakat egyaránt érinti. Fontos, hogy a tudatos vásárlás igényének, szokásának kialakítása minél korábbi életszakaszban megkezdődjön. Így olyan tudatos vásárló nevelhető, aki kerüli az eldobható eszközök megvásárlását, kerüli a drága, felesleges csomagolások használatát és fontosnak tartja, hogy a háztartásba került anyagokat, termékeket – lehetőség szerint – újra felhasználja.

Életünk fontos része a fontos pillanatok megünneplése - akár személyes, akár egyházi vagy jeles naphoz kapcsolódó szokásokról legyen szó -, mely alkalmakkor gyakran ajándékkal kedveskedünk családtagjainknak, barátainknak, ismerőseinknek. A program arra is fel kívánja hívni a figyelmet, hogy a ajándékok csomagolását magunk is el tudjuk készíteni – akár az otthonunkban megtalálható anyagokból – nem feltétlenül szükséges külön csomagolástechnikai anyagokat vásárolnunk, sőt a kreatív alkotás közben magát az ajándékcsomagolási folyamatot is élvezhetővé tehetjük.

Időpont: 2016. november 25., péntek, 15.00-18.00 óra

Helyszín: Rómer Múzeum, Esterházy-palota aula

Programvezetők: Csillag Veronika, Simoncsics Lilla múzeumpedagógusok (2 fő)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.