Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. November 10. 07:13, péntek | Helyi

Többnemzeti országos hadgyakorlat van folyamatban

Többnemzeti országos hadgyakorlat van folyamatban

A Magyar Honvédség „Adaptive Hussars 23” elnevezéssel, a NATO erők részvételével többnemzeti országos hadgyakorlatot tart 2023 novemberében, melynek célja az ország védelmi képességeinek tesztelése.

A nemzetközi gyakorlat keretében az ország számos helyszínén, november 26-ig a fő- és mellékútvonalakon megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta; az Adaptive Hussars 23 a drasztikusan romló biztonsági helyzetben lehetőséget teremt a magyar haderő ütőképességének erősítése, egyúttal megmutatja, hogy Magyarország megbízható tagja a Szövetségnek, a Székesfehérváron felállított NATO parancsnokság, valamint a Magyarországon települt NATO harccsoport hazánk kiemelt szerepét bizonyítja a keleti szárny vonatkozásában; védelmi kiadásaink pedig már jóval a vállalt határidő előtt elérték a GDP 2 százalékát.

Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred légvédelmi rakétaegységei – mintegy százötven fővel és negyvenöt haditechnikai eszközzel, három menetoszlopban – átcsoportosítást hajtottak végre Kecskemétre, Szolnokra és Pápára az Adaptive Hussars 23 elnevezésű, többnemzeti országos hadgyakorlat keretében november 5-én, vasárnap. – számolt be a honvedelem.hu.

Rankay Ayrton főhadnagy arról tájékoztatott, hogy az előretolt szárazföldi harccsoport kötelékében vesznek részt a feladatokban: „a gyakorlat következő fázisában átcsoportosítást hajtanak végre Tiszaroffra, és a vízi átkelést biztosítják. Az átkelést követően – a gyakorlat következő fázisában – az ország keleti részében fogunk feladatokat végrehajtani”.

A Magyar Honvédség idei legnagyobb gyakorlata során többek között az Alap Altiszti Felkészítésen résztvevő leendő altisztek, valamint az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred is átcsoportosítást hajtott végre.

Forrás: honvedelem.hu

Kép: honvedelem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.