Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Január 04. 12:02, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Továbbra is sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Továbbra is sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Több megyében ismét tartós, sűrű köd várható, emiatt az ország északi felében hét megyére és a fővárosra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

A sűrű köd miatt péntek hajnalban két repülőgép nem tudott leszállni a Liszt Ferenc-repülőtéren péntek hajnalban. Az egyik Budapest helyett Bécsben, a másik gép Ljubljanában szállt le. A felszálló gépek forgalmában nem volt fennakadás.

Ugyancsak a köd miatt átmenetileg nem közlekedett a Boráros tér (Petőfi híd) és Újpest, Árpád út között járó D11-es hajójárat sem a fővárosban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megye területén, valamint Budapesten van érvényben a köd miatt kiadott figyelmeztetés.

Mint írták, estétől északnyugaton, északon, a középső országrészben és az Északi-középhegységben ismét egyre több helyen várható sűrű köd. Az előrejelzés szerint szombaton a legtöbb helyen ritkul vagy megszűnik a köd. Jobbára borult marad az ég, de főként az Alföldön szűrt napsütésre lehet számítani. Helyenként szitálás, kisebb eső előfordulhat, nagyobb valószínűséggel az északi és a nyugati országrészben. A szél egyre többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet plusz 5 és plusz 12 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.