Városlista
2019. július 19, péntek - Emília

Hírek

2019. Május 20. 11:43, hétfő | Helyi

Tudunk egy jó programot szombatra

Tudunk egy jó programot szombatra

Játékos pecsétgyűjtős természetjárás a Bakony szívében.

A játékos erőpróbán bárki részt vehet, aki érvényes, azonosítható, kitöltött nevezési lappal rendelkezik, és betartja a játékszabályokat.

A játékba a játék ideje alatt a kijelölt pecsételő helyeken lehet benevezni (ld. 6. pont), egyénileg, családosan (legalább 1 felnőtt és 1 gyermek), vagy 14-18 év között kedvezményesen A 14 év alattiak önállóan nem nevezhetnek, csak szülővel, vagy felnőtt kísérővel családos formában. Nevezési lap – mely étkezési lehetőséget tartalmaz – kapható a játékot megelőző napokban Csesznek község Polgármesteri Hivatalában, valamint a játék ideje alatt a nevezésre kijelölt pecsételő helyeken (ld. 6. pont). Online kedvezményes előnevezés és az aktuális nevezési díj megtalálható ITT.

A távot gyalogosan, vagy bármilyen nem motorizált eszközzel, pl. kerékpárral, lóháton, kutyát sétáltatva, stb. kell megtenni, tetszőleges – a hosszúbiciklis távnál ajánlott – irányban, tetszőleges felosztásban.

A távot a megadott napon 7:00 és 18:00 óra között kell teljesíteni. A pecsételőhelyek 7:00-től 18:00 óráig tartanak nyitva.

A játék helyszíne és a játék útvonalai a Csesznek község körüli jelzett turistautakon illetve a község belterületén zajlik. A távot öt kör-útvonalon lehet teljesíteni. A 15 km-es, ún. “családos” kör elsősorban gyalogosoknak ajánlott. A “sportos” 23 km-es gyalogos kör lóval és kerékpárral is járható, a sziklás ösvény szakaszokat kivéve. A “sportos” 27 km-es kört kerékpárosoknak ajánljuk. A 40 km-es “hosszúgyalog” táv jelzett turistaúton halad, ezt gyakorlott túrázóknak ajánlják. A 70 km-es “hosszúbicikli” távot csak gyakorlott kerékpárosolnak ajánlják.

A fenti útvonalon, a meghatározott pecsételő helyeken, a nevezési lapon található térképre és ellenőrzőszelvényre meg kell szerezni az összes (11 db) pecsétből legalább 6 db-ot, az alábbiak szerint:
1. Csesznek, Falumúzeum 1 db minden körnek kötelező (nevezési hely)
2. Csesznek, Kőmosó-szurdok (erdei) 1 db választható
3. Csesznek, Falusi tekepálya 1 db választható
4. Csesznek, Kisbükk Major 1 db választható
5. Károlyháza (erdei) 1 db választható
6. Hubertus Fogadó Gézaháza 1 db választható
7. Porva-Csesznek vasútállomás 1 db választható
8. Szépalmapuszta, Hotel Szépalma 1 db választható
9. Bakonybél, Bakonyi Erdők Háza 1 db választható (nevezési hely,
csak a hosszúbicikli körnek)
10. Kőris-hegy(erdei) 1 db választható
11. Vinye, vinye.hu büfé 1 db választható (nevezési hely)

A sorsoláson az vehet részt, aki a jelen nevezési lapon – a legalább 6 pecsétet tartalmazó – ellenőrző szelvényét a sorsolás helyszínén (Csesznek, Falumúzeum) vagy a hozzá legközelebb eső pecsételő helyen, 18 óráig leadja. Aki megszerzi a lehetséges összes (11 db) pecsétet, külön sorsoláson is részt vesz. Aki a leadott nevezési lap mellé egy aznapi, Győr-Veszprém vasútvonalra szóló jegyet is mellékel, különdíjat nyerhet.

A játékban mindenki saját felelősségére vesz részt, illetve a játékban résztvevők erkölcsi és anyagi felelősséggel tartoznak az általuk esetlegesen okozott károkért.

A rendezvény egész területén tilos szemetelni, az erdő- és mezőgazdasági területeken kárt okozni, bármilyen élő állatot szabadon engedni. Állattal való részvétel esetén póráz, kötőfék illetve az állat ellenőrizetlen mozgását megakadályozó más eszköz folyamatos használata kötelező. Kutyák esetében a gyorsan felhelyezhető szájkosár megléte ajánlott.

A gyalogos, biciklis résztvevők vegyék figyelembe, hogy aki állatot vezet, annak mindig nehezebb dolga van, ezért találkozáskor nyugodt viselkedéssel, egyértelmű testbeszéddel segítsék elő a balesetmentes továbbhaladást.

PROGRAMOK:
Falusi disznóvágás, Ki tud többet Csesznekről? - vetélkedő, helyi és meghívott néptánc együttesek bemutatója, kézműves bemutatók és foglalkozások: kosárfonás, falusi tekézés, lovagoltatás, rétes kóstolás.

A No Motor fizetőeszköze a Picula, a rendezvény ideje alatt a Főtéren az étkező sátraknál, a lovagoltatásnál, lovaskocsizásnál lehet vele fizetni.
Picula vásárolható a nevezési sátornál tetszés szerinti mennyiségben (400 Ft/db), a nevezési díjban bennefoglaltatik 1 vagy 2 picula, a nevezési kategóriától függően.

A Csesznek No Motor központi helyszínén a Főtéren megtalálod a rétessütő és palacsinta sütő, a sörös/üdítős sátrakat, átellenben, a Falumúzeum udvarán a pecsenyesütő sátrat. Az ételekért a nevezéshez kapott piculákkal tudsz fizetni, és ha nem elég a picula, vásárolhatsz még a nevezési sátornál. Gyomor nem maradhat üresen!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 12:28, csütörtök | Helyi

Hatalmas változás következik a győri Audi Hungariánál

Ősztől Alfons Dintner, az Audi AG ingolstadti előszéria központjának vezetője váltja az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöki pozíciójában Achim Heinflinget, aki Ingolstadtban az Audi AG legnagyobb gyárát vezeti majd.

2019. Július 17. 13:35, szerda | Helyi

Frissítve: új hírek az esetről- Kiszakadt a vízkapu csöve Győrben, miután rátolatott egy autó

Rátolatott egy kocsi a vízkapu csövére Győr sétálóutcáján, a Baross úton. Küldte portálunknak egy arra járó olvasónk.

2019. Július 17. 13:10, szerda | Helyi

Kombájn és egy gabonatábla lángol Győrnél

Háromhektáros területen ég a tarló és a lábon álló gabona Győr külterületén, Somosmajornál.

2019. Július 16. 16:25, kedd | Helyi

A Győri Balett művészei nyáron Olaszországban is remekeltek

Herkovics Eszter Adria és Luigi Iannone a Győri Balett művészei a napokban Olaszországban léptek fel, Ricardo Nunez tiszteletére rendezett eseményen.