Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. Január 09. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Neckermann Utazási Iroda

Tunézia, a „fátylak országa”

Tunézia, a „fátylak országa”

Tunézia, a „fátylak országa”, Magyarországtól alig 2 órányira, de mégis egy távoli, különös világban, Afrika földjén fekszik. Itt nyújtózik a Szahara végtelen homoktengere, és az ország rendkívül gazdag történelmét idézik a p

A nyugati színvonalú szállodák, kiváló konyha, finomhomokos tengerpart és a szinte mindenütt kristálytiszta tenger jó referencia arra, hogy az itt töltött vakáció felejthetetlen élményekkel gazdagítsa az idelátogatót. Fedezze fel Ön is ezt a sivatagban igazi csodaként létező különös világot, Észak Afrika virágoskertjét.Tunézia sok meglepetéssel várja a földjére utazót. Karthago, Sousse, Monastir, Tunisz, El Jem amfiteátruma, sivatagi szafarik oázisokba és kiszáradt, sós tavakhoz, vagy a berberek barlang lakásai Matmatában, mind különleges és üdítő színfoltjai Tunéziának.

Tunézia minden évszakban ajánlható: sosem fog fázni és unatkozni az odautazó. Tunéziának mediterrán az éghajlata, forró száraz nyárral, és enyhe csapadékos téllel, havazás a hegyekben is csak ritkán fordul elő. Az ország legmagasabb pontja a Jebel Chambi, ami 1544 méter magasan található.

Minél délebbre megyünk, annál forróbbá és szárazabbá válik az időjárás. A szaharai területeken olykor évekig nem hullik csapadék. Kedvelt sportunkat itt, a kellemes időjárásnak köszönhetően, bármelyik évszakban űzhetjük. Vitorlázás, szörf, búvárkodás, golf, sivatagi túrák, megpihenés az oázisokban mind-mind élvezetesek lehetnek, akár októbertől májusig is, amikor az átlaghőmérséklet 12-28 fok között van.

A déli országrészben fekvő Djerba-szigetén akár szilveszterkor is hódolhatunk a tengerben fürdés örömeinek.

Tunézia nemzeti étele a kuszkusz, gőz felett főtt búzadara paradicsommártással összekeverve, zöldséggel, bárány, baromfi- vagy halhússal tálalva. Tipikus előételnek számít a brik, tonhallal, tojással, darált hússal és zöldséggel töltött, leveles tésztából készült húsos táska. A tunéziai konyha elválaszthatatlan részét képezik a különböző halfajták és tengeri élőlények. A tunéziai édességek többsége nagyon édes, mivel mézből, datolyapüréből és mogyoróból készülnek. Igen finomak a marcipánból készített édességek. A legkedveltebb italok közé tartoznak a különböző fehér-, rosé- és vörösborfajták. Feltétlenül meg kell kóstolni a Thibarine datolyalikőrt és a Boukha fügepálinkát, valamint a tunéziai Celtia sört.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 09:13, kedd | Helyi

Újabb fokozott ellenőrzés az utakon

Hétfőtől összehangolt közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség.

2024. Május 14. 08:13, kedd | Helyi

Később zár a hivatal

Mától május 21-ig, az adóbevallási határidőig hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket a NAV ügyfélszolgálatai.

2024. Május 14. 07:11, kedd | Helyi

Szünetel az ivóvízellátás szerdán Ménfőcsanakon

Az Ecker János és Hegymester utcákban hálózat rekonstrukciós munkák miatt május 15-én, szerdán 8:00 és 14:00 óra között az ívóvízellátás szünetel – tájékoztatta a felhasználókat a Pannon-Víz.

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.