Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Február 08. 09:15, szerda | Helyi

Tűz, balesetek és a szél is rengeteg munkát adott a tűzoltóknak

Tűz, balesetek és a szél is rengeteg munkát adott a tűzoltóknak

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten száznyolcvanhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. – derült ki a Katasztrófavédelem tájékoztatásából.

A lánglovagokat a legtöbbször tűzesetekhez, balesetekhez riasztották, de a hétvégi erős szeles időjárás is sok munkát adott nekik.

  • Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy kétszintes társasház tetőszerkezete és a tetőtérben található lakás hétfő hajnalban, Győrben, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A győri, a pannonhalmi, a lébényi és a csornai hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, majd megbontották a tetőszerkezetet és kihordták az összeégett berendezési tárgyakat. Az elhúzódó utómunkálatok miatt az egész utcában teljes útzár volt érvényben a nap folyamán. A tűzesetben két ember életét veszítette.
  • Szén-monoxid érzékelő jelzett egy családi házban hétfőn éjfélkor Rajkán, a Dózsa György utcában. Az épületben egy gázkazán üzemelt, amelyet a tulajdonos a tűzoltó egység kiérkezésére lekapcsolt. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók rekonstruálták az eseményt és méréseikkel kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató szakemberét is a helyszínre kérték, aki szintén igazolta a szén-monoxid szivárgást. A lakók alternatív módon oldják meg a fűtést. Az eset során nem sérült meg senki.
  • Családi ház kéményében lerakódott korom égett hétfőn reggel Csornán, a Vadász utcában. A kapuvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet, ezután kitárazták a kazánt, majd átvizsgálták és megtisztították az égéstermék-elvezetőt. A lakók alternatív módon oldják meg a fűtést. Az eset során nem sérült meg senki.
  • Öt méter magasan és tíz méter hosszan összehordott fadaralék izzott több ponton egy fatelepen, kedden hajnalban Pinnye külterületén a 85-ös számú főút mentén. A soproni és a sopronkövesdi hivatásos, valamint a nagylózsi, a peresztegi és a hegykői önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet. Az egységek erőgép segítségével megbontották a kupacokat és megszüntették az izzást. Ezt követően hőkamerával átvizsgálták a területet, azonban további felhevült részeket nem találtak. A tűzeset során nem sérült meg senki.
  • Az erős szél miatt árokba borult egy kisteherautó és vontatmánya szerdán délután az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 116. kilométerszelvényben Töltéstava térségében. A baleset következtében forgalmi akadály alakult ki. A győri hivatásos tűzoltók daru segítségével kivontatták a szerelvényt az árokból. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom. Az eset során nem sérült meg senki.
  • Egy autószállító tréler hátulról belehajtott egy tehergépjárműbe csütörtök délután, az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Hegyeshalom térségében. Az autószállító sofőrjét a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók feszítő-vágóval szabadították ki a roncsok közül, majd átadták a mentőszolgálatnak. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom.
  • Egy hatvan négyzetméteres mezőgazdasági tároló tetőszerkezetének egy része izzott péntek éjszaka Egyeden, a Felsőköz utcában. A csornai hivatásos és a rábacsanaki önkéntes tűzoltók megszüntették az izzást és megbontották a tetőszerkezetet további felhevült részek után kutatva. Az egységek három propán-bután gázpalackot is kihoztak az épületből, amelyeket nem ért hőhatás. Az eset során nem sérült meg senki.
  • Február 4-én szombaton, 0 óra és 24 óra között összesen száznégy alkalommal kellett beavatkozniuk a Győr-Moson-Sopron vármegyei tűzoltóknak a viharos időjárás miatt. A beavatkozások közül hetvenöt esetben fa kidőléshez, húsz esetben épületkárokhoz, míg további öt esetben magasban lógó tárgyakhoz riasztották a tűzoltókat.
  • Két nyerges vontató ütközött szombaton délelőtt az M1-es autópálya 162. kilométerszelvényében a főváros felé vezető oldalon. Az egyik kamion az ütközés következtében az árokba borult, míg a másik jármű a leállósávon állt meg. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították mindkét kamiont. Az eset során nem sérült meg senki.
  • Egy családi ház kéményében lerakódott korom égett vasárnap kora este Sopronban, a Virág utcában. A város hivatásos tűzoltói oltották el a tüzet, majd kitárazták a kazánt és hőkamerával átvizsgálták az égéstermék-elvezetőt. A lakók alternatív módon oldják meg a fűtést. Az eset során nem sérült senki.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen hét ember sérült meg, két ember pedig életét vesztette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.