Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. December 05. 10:32, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűzesetek, műszaki mentések, tizenegy sérült

Tűzesetek, műszaki mentések, tizenegy sérült

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hetvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenegyen sérültek meg.

November 28-án hétfőn délelőtt egy kamion és egy tehervonat ütközött Nyúlon, a Vasútsor utcai vasúti átjárónál. A pannonhalmi és a győri hivatásos tűzoltók mellett, a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a mobil labort is a helyszínre riasztották. Az ütközés során a mozdonyon tartózkodó egyik ember beszorult a fülkébe, a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, súlyos sérüléseket szenvedett. Rajta kívül még egy ember volt a fülkében, ő azonban saját lábán hagyta el a mozdonyt, könnyebben sérült. A kamion vezetője nem sérült meg a balesetben. A kamion búzát szállított ami szétszóródott, a vonat rakománya között veszélyes anyag - gázolaj és benzin - is volt, a tartályok nem sérültek meg a balesetben. A vasúti szerelvény két kereke leugrott a sínről az ütközés következtében. A tűzoltók a műszaki mentés során áramtalanították a kamiont és a mozdonyt is. A mentés idejére a közúti és a vasúti forgalom is szünetelt a baleset helyszínén.

Kedden délben teherautóval ütközött egy személyautó a 81-es főúton Győr térségében a 80-as kilométernél. A baleset következtében egy ember könnyű sérülést szenvedett, egy villanyoszlop pedig megrongálódott. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, valamint biztosították a területet az áramszolgáltató kiérkezéséig. Az áramszolgáltató kiszakaszolta a sérült villanyoszlopot. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták a főút érintett szakaszát.

Szerda éjjel a győri hivatásos és a börcsi önkéntes tűzoltókat Abdára a Bécsi utcába riasztották, ahol egy családiház tetőszerkezete és az alatta lévő szigetelés gyulladt meg, mintegy 80 négyzetméteren. A tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A házban lakó két ember időben elhagyta az épületet, nem sérültek meg, megfigyelésre kórházba szállították őket.

A megerősödött, viharos erejű szél miatt leginkább fakidőlésekhez riasztották Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit, de volt ahol óriásplakátot rongált meg a szél. Csütörtök délutántól péntek délelőtt 10 óráig, kilenc ilyen esethez vonultak a tűzoltók. A kapuvári, a soproni, a mosonmagyaróvári, a lébényi és a győri hivatásos tűzoltók mellett a nagycenki és a darnózselii önkéntes tűzoltók is segítettek a károk felszámolásában.

Turistabusszal ütközött egy taxi és egy személyautó Győr belvárosában szombaton reggel. A buszon utazó egyik utaskísérő és a taxi vezetője beszorult a járműbe, őket a győri hivatásos tűzoltók vágták ki, mindketten súlyosan megsérültek. A turistabuszon 46-an utaztak az utaskísérőn kívül még ketten szenvedtek könnyebb sérülést. Mind a négy sérültet kórházba szállította a mentőszolgálat. A baleset során a busz kidöntött egy kandelábert, emiatt a tűzoltók az áramszolgáltatót és a buszon utazók részére egy melegedőbuszt is a helyszínre kért. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták.

Címkék: balesetek, győr, Tűzeset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.