Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2023. Október 02. 07:15, hétfő | Helyi

Új napelemeket telepítettek Likócson

Új napelemeket telepítettek Likócson

Győr sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a „Győr-Likócs napelempark II. ütem” című projektre.

A projekt keretében 139 millió forint pályázati támogatással telepítettek új napelemeket. Egy 575 kWp teljesítményű fotovoltaikus kiserőmű létesült, amely közvetlenül a közcélú elektromos hálózatba csatlakozva képes elektromos áram betáplálására.

A rendszer előnye, hogy a legnagyobb hozamot az év középső időszakában, különösen a nyári hónapokban tudja elérni. Ekkor a megnövekedett elektromos áram felhasználás jelentős része a klímaberendezések működtetésével generálódik, amelyek többletterhet jelentenek az elektromos áramot előállító, hagyományos erőműveknek. A létesítmény a Győr-Likócson épült meg a korábban ott létesült napelempark szomszédságában. A II. ütemben összesen 1000 db napelemet és 5 db invertert építettek be.

Címkék: győr, likócs, napelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 09:10, vasárnap | Helyi

Jó tanács a leendő egyetemistának: ha megvan az albérlet, azonnal csapjon le rá!

A tévhit ellenére nem az egyetemi ponthatárhúzás után nő meg hirtelen a kereslet az albérletpiacon. Győri ingatlanközvetítőt kérdeztünk: Elkéstünk már az albérletkereséssel?

2024. Július 14. 08:11, vasárnap | Helyi

Borlovagok is gyűjtik az adományokat

Fröccs, finom falatok, koncertek, jótékonykodás: erről szól a Győri Rotary Fröccsnapok.

2024. Július 14. 07:09, vasárnap | Helyi

Olvasónk kapott választ Hugoo-ra

Az egyik győri Facebook-csoportban párbeszéd kezdődött arról, hogy az EYOF-kabalafigura, Hugoo hova tűnt, illetve a mostani formájában hiányzik-e még győrieknek.

2024. Július 13. 09:13, szombat | Helyi

Hőgutát is okozhat a tartós káníkula

Nem enged szorításából a kánikula. A legtöbb embert megviseli a tartós hőhullám, és ha nem védekezünk a meleg ellen, a szervezet a legváltozatosabb módon jelezheti, hogy valami nincs rendben.